2022 - 2023 Pansiyon Başvuruları

2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı Pansiyon Başvuruları 23-26 Ağustos 2022 Tarihleri Arasında Yapılacaktır.

  • Örgün resmî ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarına belgeleriyle birlikte 23-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar doğrudan başvurabilecekleri gibi elektronik ortamda e-Okul sistemi üzerinden duyurular sayfasında ortaöğretim kurumlarına bağlı pansiyonlara yatılılık başvuru ekranından da (belgelerini doğrudan veya başvuru tarihleri arasında olacak şekilde posta yoluyla ulaştırmak koşuluyla) başvurabileceklerdir.

  • Okul Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarınca yatılı olarak öğrenci yerleştirme işlemleri 26 Ağustos 2022 tarihine kadar tamamlanarak ilan edilecektir.

  • Pansiyonlarda kalan boş kontenjanlar İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarınca 23-26 Ağustos 2022 tarihlerinde alınan öğrenci müracaatları değerlendirilerek 31 Ağustos 2022 tarihinde yatılılığa yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

  • İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne en geç 30 Eylül 2022 tarihi saat 17.00'ye kadar müracaat edeceklerdir.

 

Parasız Yatılılık İçin İstenecek Belgeler:
1- Parasız Yatılılık Müracaat Dilekçesi. (Okuldan alınacak.)
2- Okulumuza kayıt yaptırdığına dair alınan belge (kayıt yaptırdığı okuldan alınan kesin kayıt belgesi)
3- Pansiyon ön kayıt başvuru formu (Okuldan alınacak.)
4- Burslu öğrenciyse burs aldığına dair belge. (varsa)
5- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak 'PANSİYONDA KALMASINDA SAKINCA YOKTUR' ibareli sağlık raporu ve kan grubunu gösteren belge.
(Aile hekiminden alınabilir.)
6- Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname (Ek – 1) (Öğrenci ailesinin 2021 yılına ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarı 18.160,00 TL'yi aşmamalıdır.) Anne-Baba çalışıyorsa maaş durumu gösteren kurum amirince onaylı belge.
7- Aile Nüfus Kayıt Örneği.
8- Öğrencinin ve velisinin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.
9- 2 adet fotoğraf.

B) Paralı Yatılılık İçin İstenecek Belgeler:
1- Paralı Yatılılık Müracaat Dilekçesi. (Çıktı alıp doldurunuz. Çıktı alamayanlar okuldan alabilir.)
2- Okulumuza kayıt yaptırdığına dair alınan belge (kayıt yaptırdığı okuldan alınan kesin kayıt belgesi)
3- Pansiyon ön kayıt başvuru formu (Çıktı alıp doldurunuz. Çıktı alamayanlar okuldan alabilir.)
4- Öğrencinin ve velisinin nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisi.
5- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak 'PANSİYONDA KALMASINDA SAKINCA YOKTUR' ibareli sağlık raporu ve kan grubunu gösteren belge.
(Aile hekiminden alınabilir.)
6- Aile Nüfus Kayıt Örneği.
7- 2 Adet vesikalık fotoğraf
8- Paralı Yatılılık için pansiyon ücretinin ilk taksiti olan (2052,50 TL) ödenmesi zorunludur.(2022 yılı paralı yatılı öğrencilerin ödeyecekleri toplam tutar
8210,00 TL'dir. Bu tutar bakanlıkça her yıl ocak ayında güncellenir.)


C) Yönetmeliğin 10. Maddesi (a)(b)(c) Kapsamına Giren Öğrencilerden İstenecek Belgeler
1) İlköğretim ve özel eğitim ilköğretim okullarından mezun olanlardan parasız yatılı olarak mezun olduğuna dair belge, (mezun olduğu ilköğretim okulundan alınacaktır)


2) Cumhurbaşkanlığının izniyle ülkemizde okutulmak üzere getirilen yabancı uyruklu öğrenciler için izin belgesi istenir.


3) 5434 sayılı Kanunun 65 inci maddesinin (d) bendine tabi kişilerin çocuklarından; anne veya babasının harp malulü olduğunu gösteren belge


4) 2330, 2453, 2566 ve 3713 sayılı kanunların hükümlerine tabi kişilerin çocuklarından; sözü edilen kanunlardan yararlandıklarını gösteren resmî makamlardan alınacak belge

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kastamonu Taşköprü Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)