15 Mayıs Dünya İklim Günü İngilizce Dersi Projeleriyle Anlam Kazandı

Bugün İngilizce dersinden proje alan öğrencilerimiz, 15 Mayıs Dünya İklim Günü kapsamında bahçemizde düzenlediğimiz bir etkinlik ile ürünlerini sergilediler ve projelerini sundular.

5/A sınıfı öğrencilerimiz Biga'daki sokak hayvanları için neler yapabileceğimizden, bakıcıların ve veterinerlerin görevlerinden, çiftliklerden ve hayvan barınaklarından bahsettiler. Hayvan barınaklarına nasıl yardım edebileceğimiz konusunda bizi bilgilendirerek yaptıkları el emekleri kuş yuvalarını sergilediler.

6/F sınıfımız hazırladıkları afişlerle geri dönüşümün öneminden, çöplerimizi nasıl ayrıştıracağımızdan, geri dönüşüm kutularını renklerinin ne anlama geldiklerinden, su kaynaklarımızı korumamız gerektiğinden, temiz enerji kaynaklarından, ağaçlarımızın korunmasının ve ağaçlandırmanın öneminden bahsettiler.

7/E sınıfı öğrencilerimiz de "Daha iyi bir dünyada yaşayabilmemiz için, çevremiz için neler yapmalıyız?" sorusuna farklı açılardan yaklaşarak bilimsel cevaplar verdiler. 

Son olarak küçük bir oyunla etkinliğimizi tamamladık: Yere döktüğümüz çöplerimizi sanki bir ormandaymışlar ve çevre temizliği yapıyorlarmış gibi izleyici öğrencilerimizden doğru renkteki geri dönüşüm kutusuna yerleştirmelerini istedik. Kutuları kontrol ederek varsa hataları hep birlikte düzelttik. Hem eğlendiğimiz hem öğrendiğiniz güzel bir etkinlik oldu.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Çanakkale Biga Biga Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)