Zoom Ç - E Twinning Projesi

PROJE HAKKINDA

21. yüzyılda eğitimin genel çerçevesinde çocukların ilgi, gereksinim ve beklentilerinin ön plana alınması, çocuğun kendi ilgi, yetenek ve yeterliliklerinin farkına varması için ona olabildiğince farklı etkinlikler ve zengin öğrenme yaşantıları sunulmasını gerektirmektedir. Zengin deneyim sağlayan öğrenme ortamları sayesinde çocuklar sorumluluklarını tek başına gerçekleştirebilir ve yeni sorumluluklar alabilecek hale gelirler. 

Zenginleştirilmiş Oyun Ortamında Meraklı-Çocuk projesi ile çocuklara merak edecekleri, açık uçlu materyalleri kullanabilecekleri, bir şeyden çok şey yapabilecekleri yaratıcılıklarının ve hayal güçlerinin, tasarım becerilerinin her daim iş başında olacağı zenginleştirilmiş eğitim ve oyun ortamı sunulacaktır. Çocuklar açık uçlu materyalleri (loose parts) kullanarak farklı deneyimler elde edeceklerdir.

ZOOM-Ç projesi ile açık uçlu serbest materyaller seçilecek ve bu materyaller okul ve sınıf ortamının doğal bir üyesi haline gelecektir.

HEDEFLER

Problem çözme, yaratıcı, farklı ve esnek düşünebilme, strateji geliştirebilme, merak, keşif gibi bilişsel becerilerini, risk alma, Motor becerileri etkili kullanma, El-göz koordinasyonu, Fiziksel denge becerileri gibi fiziksel gelişim alanlarını, Sosyal etkileşim, bağımsız karar verebilme, yardımlaşma, öz yeteneklerin tanınma, duygularını ifade edebilme, öz düzenleme, içsel motivasyon,paylaşım, işbirliği, sırasını bekleme gibi sosyal- duygusal becerilerini, açık uçlu sorular sorma, iletişimi başlatabilme ve sürdürebilme, konuşma gibi dil gelişimlerini desteklemek,

Oyunu eğitimin vazgeçilmez bir parçası haline getirmek, 

Çocukların oyuna ve oyun ile oluşan öğrenme fırsatlarına erişimini sağlamak ve arttırmak, 

Çocukların Materyalleri birden fazla amaç ve şekilde kullanmaları için rehberlik etmek, 

Çocuklar için ilham verici ortamlar oluşturmak; çocukların yaratıcılık ve hayal güçlerini kullanarak açık uçlu materyaller ile tasarımlar gerçekleştirmesine fırsat sağlamaktır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Pendik Yayalar Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)