Zonguldak İli 2023 - 2024 II. Dönem İl/ilçe ve Okul Ortak Sınavları İçin Konu Soru Dağılım Tabloları

Yönetmelik çerçevesinde, Bakanlığımızca  hazırlanan örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek,  il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları ilimizde, sınıf alan zümreleri tarafından belirlenmiştir. Bu kapsamda Zonguldak'ta il/ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde sınıf/alan zümreleri tarafından 12-20 Şubat 2024 tarihleri arasında 47 ayrı il zümresiyle planlama yapılmış, Zonguldak  Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğümüz öğretmenlerinin görüşü alınarak  konu soru dağılım tabloları hazırlanmıştır.

   Okullarımızda yapılacak tüm sınavlarda bu Konu Soru Dağılım Tablolarında yer alan senaryolardan eğitim kurumu zümresinin karar verdiği bir senaryo kullanılacak ve  kullanılan senaryonun duyurusu sınav öncesinde öğrencilere yapılacaktır.. Okullarda yapılan tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu (açık uçlu veya açık uçlu ve  kısa cevaplı) ve farklı bilişsel düzeyde kazanımları ölçen maddelerden oluşacaktır. 

   2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları; 6. sınıf  Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı 26 Mart 2024 Salı günü, 6. sınıf  matematik ve 9. sınıf  matematik 27 Mart 2024 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.

   2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları; 7. sınıf  İngilizce 3 Nisan 2024 Çarşamba günü, 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı 4 Nisan 2024 Perşembe günü il genelinde ortak olarak yapılacaktır.


    Ortak Sınav Konu Soru Dağılım Tabloları için aşağıdaki ilgili bağlantıyı tıklayınız.

   TEMEL EĞİTİM DERSLERİ 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)