Yüz Yüze Eğitim İle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

İlçe MEM tarafından yüz yüze eğitim hakkında önemli açıklama yapıldı.

İşte Akçakale İlçe MEM tarafından yayımlanan o duyuru:

➡️ ÖNEMLİ❗

 

Merhaba Değerli Arkadaşlar,

 

Okullarımızın yüzyüze seyreltilmiş ve uzaktan eğitim faaliyetlerinin devam ettigi bu süreçte idari izinler, ek ders ödemeleri, öğretmen ihtiyacı vb konularla ilgili sizlerden gelen sorular üzerine;

 

1. Gerek Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri gerekse MEB ten gelen yazilar doğrultusunda "60 yaş üzeri" "Sağlık Bakanlığı'nın Belirlediği (e-nabiz sisteminde kendisine rapor verilenler)  Kronik Rahatsızlığı Olanlar" "24-32 Hafta Gebelik Döneminde Olanlar"ın idari izin süreçleri devam etmektedir.

2. İdari izinli personel uzaktan eğitim surecine katılmalarinda herhangi bir engel bulunmamaktadır.

3. Bakanlığımızdan gelen görüş yazıları  ve Ek Derslere İlişkin  Karar doğrultusunda idari izinli olanlar uzaktan eğitim faaliyetlerine katıldıkları ve aylık karşılığı ek derslerini doldurduktan sonra ek ders ücretinden faydalandirilacaklardir. Fiili yapılmayan ek derslerle ilgili ödeme yapılmayacaktır.

4. İdari izinli personel görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

5. İdari izinli olan bazı öğretmenlerimizin memuriyet mahalli dışında olduğuna dair duyumlar almaktayiz.  İdari izinde olanların görev mahallinde olup olmadıklarının takip sorumluluğu okul müdürlüklerindedir.

6. İdari izinli öğretmenler yerine ihtiyaç halinde ücretli öğretmen talebinde bulunulabilir.

7. Yüzyüze çalışmak isteyen idari izindeki öğretmenlerimiz "oluşabilecek olan tüm risk ve sorumluluğu üzerine alarak" dilekçe vermeleri durumunda çalışmalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Akçakale Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)