“yine, Yeni, Yeniden” Uluslararası Ödüllü Arkadaşlık Projesi Edirne’de 2. Yılına Başladı.

Engellilerle gönüllü arkadaşlık programı uygulamaları yapan Best Buddies Turkey sosyal sorumluluk projesi, Edirne’de 2. Yılına başladı. Projeyi dünyada en iyi uygulayan lise ödülünü Güney Kore ile paylaşan Edirne 80. Yıl Anadolu Lisesi “Elim Sende” sloganıyla engelli gönüllülerle, engeli olmayan gönüllüleri 2. Kez arkadaş yaptı.

Best BuddiesTurkey projesinin eşleştirme töreni, 21 Kasım Cuma günü Edirne Halk Eğitim merkezinin konferans salonunda gerçekleştirildi. Edirne Belediye başkanı Sayın  Doktor Ertuğrul TANRIKULU, İl Milli Eğitim Şube müdürleri Sayın Mustafa TAŞTEKİN- Sayın Yaşar DANIŞ ve Edirne’de bulunan 10’a yakın okul yöneticileri, rehabilitasyon merkezi yöneticileri, çeşitli dernek ve vakıf temsilcileri, gönüllüler ile ailelerin katıldığı töreni bir down sendromlu gönüllü ile lisenin 11. sınıf öğrencisi birlikte sundular. Törende 19 gönüllü öğrenci ile 19 engelli birey arkadaş olarak eşleşti. Eşleştirme programı yine duygusal görüntülere sahne oldu. Eşleştirme sonrası mikrofon ile görüşleri sorular bir engelli öğrencinin “Benim hiç arkadaşım yoktu.” Demesi, salonda töreni izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

 

Proje kapsamında arkadaş olan gönüllüler, 1 öğretim yılı boyunca bu arkadaşlıklarını sürdürecekler. Ayda iki kez yüz yüze, hafta bir kez telefon ya da sosyal medya vasıtasıyla iletişim kuracaklar. Program sonunda uluslararası gönüllülük sertifikası da alacak gönüllüler için, projeye dahil olma alt yaş sınırı 13 olarak belirlenmiş.

 

Best Buddies projesi, İstanbul´dan sonra ilk defa Edirne 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde 2013- 2014 Eğitim- Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlandı. 2014 yılında projeyi başarı ile tamamlayan okul, 25. Yılını kutlayan Best Buddies’in ABD’deki merkezi tarafından, projeyi uygulayan en iyi yabancı okul ödülünü, Güney Kore ile paylaştı. Ödül Anthony Kennedy Shriver tarafından Best BuddiesTurkey’e ABD de 25. Best Buddies Liderlik Konferansında takdim edildi. Küresel anlamda ilk defa böyle bir ödülü kazanan Best BuddiesTurkey´e şükranlarını sunan Anthony Kennedy Shriver, Best Buddies projesinin Türkiye´de başarıyla uygulandığını ve Edirne 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinin inovasyon ve sosyal değişim konusunda önemli bir başarıya imza attığı belirtti.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Edirne Merkez 80 Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)