Yıldızımıza Kavuştuk. . .

Türk Yıldızları'nın gösteri uçağı Merkezimizdeki öğrencilerin eğitiminde kullanılacak

Türk Yıldızları'nın gösteri uçakları arasında yer alan ve uçuş ömrünü tamamlayan NF-5A savaş uçağı Merkezimizin bahçesine konumlandırıldı.

 

Eskişehir'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve uçuş ömrünü tamamlayan NF-5A savaş uçağı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 1. Hava Bakım Müdürlüğünden Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait tır ve kamyonla merkezin bahçesine kadar taşındı.

Büyükşehir Belediyesine ait ekipler tarafından özel olarak yaptırılan platform üzerine vinç yardımıyla 2,5 ton ağırlığındaki savaş uçağı monte edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 1. Hava Bakım Müdürlüğünden gelen ekipler, 5 günlük çalışmanın ardından parçalarını birleştirdikleri uçakta son kontrollerini de gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz yeni eğitim öğretim döneminde merkezin bahçesinde sergilenen uçakta derslerini gerçekleştirecekler.

Merkez Müdürümüz Abdulvahap Altın, merkez hakkında bilgi vererek, öğrencilerinin çağın gerektirdiği donanımla yetişebilmeleri için ihtiyaç duyulan atölyeleri ve laboratuvarı oluşturma gayret ettiklerini söyledi.

Kurumumuzda yapay zeka, roket, sualtı araçlarının oluşturulduğu çalışma atölyeleri ile bunun yanında havacılık atölyesi oluşturmak istediklerini dile getiren Altın, "Milli Eğitim Bakanlığımızca da bize uçak elektronik ve elektrik elektronik öğretmenleri atandı. Yeni dönemde bizimle olacak. Bu kapsamda biz de merkezimizde öğrencilerimizin çalışacakları bir savaş uçağını kazandırmak için çalışmalara başladık." dedi.

Altın, 2019'da TEKNOFEST'te düzenlenen yarışmada Uluslararası Savaşan İHA Döner Kanat Kategorisinde birincilik elde ettiklerini hatırlatarak, "Öğrencilerimizle alanda dolaşırken, bu uçaklardan birini gördük. Öğrencilerimizin çok dikkatini çekti. Kokpitine binmek istedik, bindirmediler. Biz de buradan yola çıkarak böyle bir uçağı merkezimize kazandırmak için girişimlerde bulunduk. 2020'de ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek, 2022'de savaş uçağımız merkezimize hibe edildi." diye konuştu.

Parçalara ayırarak, birleştirildiğini ifade eden Altın, şunları kaydetti:

"Uçağın Trabzon'a gelmesini katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyorum. Başta Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürü Sn. Veysel UYAR'a, Genel Müdürüm Sn. Cemal ÖZDEMİR, Daire Başkanım Sn. Ramazan BARIN'a,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Murat ZORLUOĞLU'na, Özel Kalem Müdürü Sn. Kadir HATİPOĞLU'na,   İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerime, Sn. Buğra AKŞAN ve ekibine, Caner Bey ve ekibine,HKK 1. Hava Bakım Müdürlüğü İdari ve Teknik personeline, Trabzon Büyükşehir Belediyesi teknik, inşaat ekibine, tranferinde görevli şoförlere teşekkür ederim. Onların desteğiyle uçağımızı merkezimizin bahçesine monte ettik. Eskişehir'den ekip gelerek çalışmalarını tamamladı. Uçağı bir evladımız gibi gördük ve ona kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımız da eylülde gelince bunu hem görsel olarak hem de atölye olarak çalışmalarında kullanacaklar. Uçağımızın merkezimize gelmesiyle bir hayalimizi daha gerçekleştirdik. Uçağa ulaşabilmek için döner merdiven yaptıracağız, çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimizin de bu uçağı model alarak farklı tasarımlar geliştireceğini düşünüyorum. Savaş uçağımızla birlikte merkezimize bir yıldız daha kazandırmış olduk. Farklı alanlarda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Altın, uçağın merkeze gelmesinin il genelinde çok hızlı duyulduğuna dikkati çekerek, "Öğrencilerimizi kokpitte de bindireceğiz. Bilim ve sanat merkezleri içerisinde ilk defa böyle bir uçak konumlandırılmış olduk. Hatta il dışından Trabzon'a tatil, eğitim yada iş amacıyla gelenler merkezimize gelerek uçakla fotoğraf çektirmek isteyenler oldu. Gün içinde bu yoğunluğu da yaşıyoruz" dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)