Ygs Öncesi Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları Konulu Seminer Düzenlendi

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından YGS öncesi sınava girecek olan öğrencilerimize yönelik olarak Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları konusunda seminer düzenlendi.

15 Mart Pazar günü düzenlenecek olan YGS öncesinde okulumuzda başarıyı arttırmaya yönelik olarak son çalışmalar yapıldı. Başarıyı arttırmaya yönelik olarak düzenlenen takviye kurslar, deneme sınavları yanı sıra geçtiğimiz hafta düzenlenen üniversite gezisinin ardından son olarak da sınava girecek olan öğrencilerimize Okul Müdürü Şükrü Öztorun ve Rehber Öğretmen Mehmet Orhan tarafından Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları konulu seminer gerçekleştirildi.

Okul Müdür Şükrü Öztorun konu hakkında şu açıklamayı yaptı;

Sınavın yaklaştığı şu günlerde bir yandan okul ve üniversite sınavlarına hazırlanan 12.Sınıf öğrencileri bir yandan da bilgilerini yeniden gözden geçirmekle geçen bir koşuşturmanın içerisindeler. Bu durum zamanla öğrencilerimizin üzerinde bir baskı ve gerginliğin oluşmasına neden olmaktadır. Bu süreçte öğrencilere yardımcı olmak amacıyla Okulumuz 12.sınıf öğrencilerine Okulumuz Rehberlik Sevisi tarafından “Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları” konulu bir seminer düzenlenmesi lüzumlu görülmüştür. Rehber Öğretmenimiz Mehmet Orhan öğrencilerimize; “kaygı ve sınav kaygısının ne olduğu anlatmı; sınav kaygısı belirtileri, nedenleri ve başetme yolları ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktarılmıştır.

Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.” dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Besni Sarıyaprak Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)