"Yetişkin Engellilerin Anahtar Yeterliliklerle İstihdamı " Projesi Ekibi Almanya'dan Döndü.

-Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığına sunulan "Yetişkin Engellilerin Anahtar Yeterliliklerle İstihdamı" isimli Erasmus+Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Proje" faaliyetleri devam ediyor. 

 

Yürütülen faaliyetler kapsamında proje ekibinin, Almanya  giderek Herne'de çeşitli temaslarda bulunduğunu ve eğitimlere katıldığını belirterek proje çalışmaları hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü İbrahim Bal ile Proje Yürütücüsü Kutluay Güven, "proje ekibimiz, Almanya Herne'ye gitti. Burada çeşitli temaslarda bulunarak proje kapsamında eğitimlere katılım sağladı. Bu çerçevede proje ekibinde yer alan katılımcılarımız, Herne'de bulunan Bildungs und Kultur Forum Europa (Eğitim Kültür Merkezi), Raphael Schule ( Recklinghausen Engelli Eğitim ve İş Merkezi) ve Diakonie Werkstat Rencklinghausen  (Engelli İş Okulu) kurumları ziyaret edilerek Yetişkin Engellilerin Eğitimi konusunda İşbaşı/Gözlem eğitimleri aldı. .   

Proje faaliyetlerine katılan öğretmenler Avrupa'da "Yetişkinlerin Eğitimi" konusunda yapılan çalışmaları görerek ve eğitimlere katılarak bilgi ve deneyimlerini artırdılar. Böylelikle yurtdışındaki iyi uygulamaların ülkemize transferi sağlanacak. Özellikle dezavantajlı durumda olan gençlerimizin eğitim yoluyla "Anahtar Yeterliliklerini Geliştirerek" istihdam edilebilirliklerini artırmak için çaba gösterilecek." Dedi.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Amasya Suluova Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)