Yetim Kardeş Projesi

 “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bir projedir. Bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 125 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.

Yetim Gülerse Dünya Güler

Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları. Misyoner kuruluşlar ise sahipsiz kalan milyonlarca yetim çocuğa Müslüman ülkelerde bile ulaşıp onları kendi çıkarları için kullanıyor.

 “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bir projedir. Bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 125 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor. 2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 7 bin 663 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2018 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 19 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.

Güneşli Ortaokulu ailesi olarak dört yıl önce katıldığımız bu anlamlı projeye geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda da katkılarımızı artırarak devam ettirmekten dolayı büyük bir mutluluk duymaktayız. “ Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette yan yana bulunacağız.” buyuran Hz. Muhammed’in (sav) ümmeti olarak bizler de bu projeyi çok değerli buluyoruz. İşte bu yüzden bu projeye katıldığımız ilk yılda 10, ikinci yılda 12, üçüncü yılda 19 yetimin elinden tutan okulumuz öğrencileri, bu eğitim öğretim yılında ise 21 yetime sponsor olarak destek vermeye devam etmektedir. Son dört yılda 62 yetim kardeşimizin elini tutmaktan dolayı büyük bir sevinç duyuyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bağcılar Güneşli Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)