Yeşilay Haftası (1 – 7 Mart)

İnsan sağlığını tehdit eden birçok kötü maddeler ve alışkanlıklar vardır. Bunların başında sigara, içki ve uyuşturucu maddeler( esrar, eroin, afyon, kokain,  v.b) geliyor. Bu zararlı maddelerden içki ve sigara dışında kalanlar kanunlarla yasaklanmıştır. Almak, satmak ve içmek yasaktır. Bu zararlı maddeleri kullananlar genç yaşlarında ölümle karşılaşmaktadırlar. Yaşadığımız çevrede bizleri en çok etkileyen zararlı alışkanlıklar içki ve sigaradır. İçki insanların beden ve ruh sağlığını bozar. İçkiye harcanan paralar aile bütçesine büyük zararlar verir. Ailede huzur bozulur, boşanmalar başlar. Bundan da en çok çocuklar zarar görürler. Bu yüzden atalarımız; “ İçki, bütün kötülüklerin anasıdır.” demişlerdir.

 

Sigara da en yaygın kötü alışkanlıkların başında gelmektedir. Hem verdiğimiz paralara yazık oluyor hem de kanser başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarmış oluyoruz. Paketlerin üzerinde “sigara öldürür” uyarısı yazdığı halde içmeye devam ediyoruz. Sigara ve içki alışkanlığını kazananlar terk etmekte çok zorlanıyorlar. En iyisi hiç başlamamaktır.

 

Yurdumuzda içki ile mücadele etmek için 1 Mart 1920 de Yeşilay Kurumu kurulmuştur. Bu nedenle her yıl 1-7 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Kutlamadaki amaç, kötü alışkanlıkların zararlarını anlatarak, çocuklarımızı bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Hasta olmadan önce sağlığımızın kıymetini bilelim. Zararını bile bile içki ve sigara içip ölüme erken gitmeyelim.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aksaray Merkez Topakkaya Şehit Erdal Akbulut Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)