"Yenilenebilir Enerji İçin Avrupadayız"

"YENİLENEBİLİR ENERJİ İÇİN AVRUPADAYIZ"

TİREBOLU ŞEHİT İSMAİL KEFAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ  MESLEKİ EĞİTİM İÇİN FİNLANDİYAYA GİDECEK

Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği/VET Hareketlilik (Standart)/ faaliyeti kapsamında 2020 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan "Yenilenebilir Enerji İçin Avrupadayız" başlıklı proje teklifimiz uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanların içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda seçim sürecine dâhil edilmiş olup hibe desteği ile kabul edilmiştir.

               Toplam 24 öğrenci ve 4 Öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilecek Projemizi Ulusal Ajansın 22 Ocak 2020'de yayınladığı bildirisinde önerdiği şekilde 21 gün olarak belirledik. Bu 3 haftalık süreçte öğrencilerimiz alan öğretmenlerimizle belirlediğimiz öğrenim kazanımlarımıza uygun olarak mesleki uygulamalar, gözlemler yapacaktır. Öğrencilerimiz alanında uzman işletmelere yerleştirilecektir. Öğrencilerimizin özellikle teorik olarak gördüğü konuların uygulamalarının Avrupa'da yapılması öğrenmeyi kalıcı hale getirecektir.

Kendimize ortak olarak belirlediğimiz kurum Finlandiya'da hizmet veren ve yenilenebilir enerji noktasında kendisine onlarca işletmenin üye olduğu bir platformdur. Projemizin ana teması olan güneş enerjisi sistemleri başta olmak üzere yenilenebilir enerji noktasında bünyesindeki birçok işletmede öğrencilerimize staj imkanı sunacaklardır.

 Projemize hazırlanırken öğrencilerimiz 4 temel eğitim alacaktır.(1)Dil 2)Alan 3)İş Güvenliği 4)İlk yardım)Tüm bu eğitimlerin organizasyonunu proje kurulu yapacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Tirebolu Tirebolu Şehit İsmail Kefal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)