Yemekte Denge Öğrenciler “dengeli Besleniyorum” Resim Yarışması Başlıyor…

      Okulumuzda Yemekte Denge projesi yürütülüyor.Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin amacı, çocuklarımızın fizyolojik ve psikolojik açıdan kaliteli ve uzun bir yaşam sürdürmeleri için, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamaktır. Projenin ana hedef kitlesi olan 7-9 yaş grubu çocuklarla birlikte, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin, diğer okul çalışanlarının, velilerin de yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgi, tutum ve becerilerinin artırılması hedefleniyor. 

    Öğrencilerimizin, beslenme ve sağlıklı yaşam ilkelerinin öğretildiği Yemekte Denge Eğitim projesi kapsamındaki etkinliklere katılımları göz ardı edilemez bir önem taşımaktadır. Aynı şekilde, öğrencilerimizin bu derslerde edindikleri kazanımları günlük hayatlarında kullanmaları ve yaşam boyu önemli olacak bu bilgileri daha iyi öğrenmeleri için motivasyonlarının artırılmasının önemi de yadsınamaz. Bu kapsamda her yıl, beslenme ve sağlıklı yaşam bilgilerinin yaşam boyu alışkanlıklara dönüşmesine katkı sağlamak amacıyla, öğrencilere yönelik “Resim Yarışması” düzenlenmektedir. 2015-2016 eğitim öğrenim dönemi “Dengeli Besleniyorum Resim Yarışması” 22 Şubat tarihinde başlıyor. Yarışmaya son katılım tarihi 1 Nisan 2016. 


Öğrencilerimizin sağlıklı yaşam ve beslenme konularında yetenek ve yaratıcılıklarını ortaya koymaları amacıyla düzenlenen resim yarışmasına katılımlarınızı bekliyoruz. 

dosyalar/2016_03/16101231_yemektedengeresimyarmasartnamesi.pdf 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Konak Mimar Sinan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)