Yazılı Sınavları Takvimi ve Yerleşim

2020- 2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM SINAVLARINA DAİR AÇIKLAMALAR

Sınavlarda Alınacak Covid-19 Önlemleri

1.       Öğrencilerin muhakkak HES Kodu almaları gerekmektedir.

2.       Okul binası içinde oluşabilecek kalabalığın önüne geçmek amacıyla ihtiyaçların giderilmesi dışında, bahçe harici okulun herhangi bir alanında öğrenci bulunmayacaktır.

3.       Sınav başlama saatinden 10 dakika önce öğrenciler sınav salonlarına alınacaklardır. Sınav salonlarında yapılacak temizlik dolayısıyla öğrenciler daha önce sınav salonlarına alınmayacaklardır. Veliler ise bina içerisine alınmayacaklardır.

4.        Öğretmenler ve öğrenciler, sınav öncesinde maskeleri takılı olarak okul binası ve sınav salonlarına alınacaklardır.

5.       Öğrencilerin ateş ölçümleri okul yerleşkesine girmeden bahçe kapısının bulunduğu alanda yapılacaktır.

6.       Öğretmen ve öğrenciler sınav boyunca maske takmaya devam edeceklerdir.

7.       Sınav süresi en fazla bir ders süresi (40 dk.) kadar olacaktır. Sınavını erken bitiren öğrenciler sınavın devam etmesi dolayısıyla sessizce bahçeye çıkabilecektir.

8.       Sınıflarda öğrenci oturma düzeni salgın sürecinde sosyal mesafe dikkate alınarak düzenlenecek ve bir sınıfta bulunması gereken öğrenci sayısı 16'i geçmeyecektir.

9.       Sınava girecek öğrencilerden Kovid-19 tanısı konulan veya yakın temaslı öğrenciler kesinlikle sınavlara giremeyeceklerdir. Bu durumda olan öğrencilerin sınavları karantina süresinin bitimiyle okulda yapılacaktır.

10.   Sınav bitiminde öğrenciler okul yerleşkesinden ayrılacaklar ve toplanmalarına müsaade edilmeyecektir.

11.   Sınavlara okul üniforması ile gelinecek.

12.   Sınav saatleri arasında sınıflar dezenfekte edilecektir.

13.   Her öğrenci her sınava Covid 19 tedbirleri kapsamında aynı sınıfta ve aynı sırada sınava gireceklerdir.

14.   Sınavlara katılmayanlar;

a.       Sınavlara katılmayan, performans çalışmasını yerine getirmeyen veya projesini zamanında teslim etmeyen öğrencilerden, özrünü belgelendirenlerin mazeret sınavı ilgili zümrenin belirleyeceği bir zamanda önceden duyurularak bir defaya mahsus yapılır. Performans çalışması veya projesi kabul edilir. Ancak birinci dönemdeki özürler için belirlenen süre birinci dönemi, ikinci dönemdeki özürler için belirlenen süre ikinci dönemi aşamaz.

 

b.      Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmez. Puan hanesine; sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyenler için "G" ve kopya çekenler için "K" olarak belirtilir ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir. 3) Öğrenciler, raporlu ve izinli oldukları günlerde yazılı ve uygulamalı sınavlara alınmazlar.

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Bolvadin Şehit Abdülkadir Kocatürk Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)