Yazarlar Okulda Projesi

YAZARLAR OKULDA PROJESİ KAPSAMINDA DEĞERLİ YAZAR NAZLI ERAY OKULUMUZU ZİYARET EDEREK ÖĞRENCİLERİMİZLE KEYİFLİ BİR SOHBET GERÇEKLEŞTİRDİ.

“Yazarlar Okulda” projesi kapsamında çocuk kitaplarıyla karşılaştığım Nazlı Eray’ı, öğrencilerimizle buluşturma fikri çok heyecan vericiydi.  Davetimizi kırmayan yazardan, 10.03.2015 tarihinde Zeytinburnu Kazım Özalp Orta Okulu’nda söyleşi ve imza günü için onay aldık. Usta kalemi öncelikle okul müdürümüz Nazan ÖZPOLAT’ın odasında karşılayıp, kendisiyle sohbet etme fırsatı yakaladık. Eski okurları olarak kitaplarımızı imzalatıp, üzerine biraz konuştuk.

 

 

Olağanca mütevazılığiyle sorularımızı yanıtlayan yazarımızı söyleşi için tiyatro salonuna yönlendirdik. Öğrencilerimiz, kitapları ellerinde yazarla buluşmayı merak ve heyecanla bekliyorlardı. Edebiyatımızda “büyülü gerçekçilik” akımının öncüsü olan ve yetişkinlerden sonra çocukları da fantastik dünyasıyla mutlu eden yazarla ilgili slayt gösterimizden sonra kendisini sahneye aldık.

 

 

Okuyanlar bilir, Nazlı ERAY demek Beyoğlu demek, Galata demek, Şişhane demek…  Nazlı ERAY’ın gözüyle oraları okuyorduk ama dinlemesi ayrı bir keyifti. İki oturum halinde düzenlediğimiz söyleşide öğrenciler sorularını sorup, meraklarını giderdiler.

 

Her iki oturumun sonunda düzenlediğimiz imza saatinde uzun kuyruklar oluştu. Bütün öğrencilerimizi aynı titizlikle dinleyip, kitaplarını imzaladı.

 

İmza bittikten sonra mutlulukla uğurladığımız Nazlı ERAY’ ı ve daha birçok yazarımızı ileride tekrar okulumuzda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Zeytinburnu Kazım Özalp Ortaokulu

Kaynak:https://kazimozalportaokulu.meb.k12.tr/icerikler/yazarlar-okulda-projesi_2026343.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)