Yavru Tema Okulu Olduk. .

Milli Eğitim Bakanlığı ile TEMA VAKFI´nın protokolü kapsamında okullarda uygulanan Yavru TEMA Projesine ortak olduk. Okulumuzda 4-E SINIFI Özlem ÖZÇELİK, 4-F SINIFI Bengi Bade GÜLBAY ve 4-H SINIFI Mehtap KILIÇ Sınıflarımız artık Yavru TEMA oldu. Doğa dostu sınıflarımıza ve okulumuza başarılar dileriz.


Yavru TEMA Programı NEDİR ?

   Yavru TEMA Programı 2014-2015 eğitim - öğretim yılında ilkokullarda pilot olarak uygulanmış, 2015 - 2016 eğitim - öğretim yılında ise yaygın uygulamaya geçmiş bir çevre eğitimi programıdır. Programın amacı ilkokul dönemindeki çocukların doğa ile olan bağlarını güçlendirmek, doğada kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak, fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, öğretmenlere ise doğa ile ilgili bir etkinlik havuzu sunarak bu etkinlikleri çeşitli materyallerle desteklemektir.

Yavru TEMA Programı, Milli Eğitim Bakanlığı kazanım ve göstergelerine uyumlu olarak geliştirilmiştir. İlkokul 1.2.3. ve 4. sınıflarda uygulanacak olup Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile işbirliğinde gerçekleşecektir.

   Program 2 Kasım 2016 - 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında uygulanacaktır. Yavru TEMA programına dâhil olmak isteyen öğretmenler ise başvurularını 1 Eylül - 11 Ekim 2017 tarihlerinde yapabileceklerdir. Yavru TEMA Programını uygulayan sınıflar için Meşe ve Toprak posterleri, Gözlem Kutusu ve Yavru TEMA Rozeti, öğretmenler için ise Öğretmen Rehberi paylaşılacaktır.  Ayrıca etkinlik uygulamalarının ardından öğretmenler 1 Şubat - 1 Mart 2017 tarihleri arasında ara raporlarını, 15 Mayıs - 15 Haziran 2017 tarihleri arasında da sonuç raporlarını ilgili İl Temsilciliği ile paylaşacaktır, ara raporu teslim alınan öğretmenlerle katılım belgesi paylaşılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli İzmit Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)