Yaşın Kadar Oku

PROJE SAHİBİ: Bağcılar Kaymakamlığı, PROJE PAYDAŞI: Bağcılar Belediyesi,  PROJE UYGULAYICILARI: İlçe MEM, Okullar

 

PROJENİN AMACI : Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile  yorumlama bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu yolla öğrencilerin analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, sorgulayan, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrenciler, bu okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenler ile vatandaşlar arasında okuma alışkanlığının yaygınlaştırılarak geliştirilmesi; öğrencilerimize, Türkçe'nin doğru, güzel ve etkili kullanma becerisi kazandırmak ve kelime hazinelerini geliştirmektir.

 

PROJE KAPSAMINDA OKULUMUZDA YAPILACAK FAALİYETLER:

İlkokul kademesi tüm sınıf düzeyindeki öğrencilerin etkinliklere katılımı sağlanacaktır.

 

·Sınıf Kitaplığımı Zenginleştiriyorum: Sınıf kitaplıkları oluşturulacak ve zenginleştirilecek.

 

·Okuma Saati: Haftanın ilk günü sabah 10.00'da, öğlen 15.15'de okul genelinde tüm öğrenci, öğretmen ve diğer personellerin katılımı ile 20 dk. okuma saati uygulaması yapılacaktır.

 

·Veliler Okuyor: Her hafta Salı günleri akşam saat 20.00'da öğrencilerimiz velileri ile birlikte okuma saatleri yapacaklardır.

 

·Veliler Arası Kitap Okuma Kulübü Oluşturulması : Okul Aile Birliğimiz koordinesinde oluşturulacak kitap kulübü ile velilerimiz çocuklarına örnek olacak şekilde okuma etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

 

·Resim Yarışması: Aylık olarak Resim yarışması öğrencilerimiz okuduğu kitaplar içinde en sevdiği kitabın kendisinde çağrıştırdıklarının resmini yapar ve sınıf değerlendirmesinde ilk üç dereceye girecek eserler okul genelinde değerlendirilmek üzere komisyona teslim edilir.

 

·Her öğrencinin kitap okuma çizelgesi olacak ve yaptığı okumaları işleyecektir.

 

·Sınıf Öğretmenleri öğrencilerinin aylık okuma takip çizelgesini komisyona teslim edecek.

 

Proje kapsamında yapılan etkinlikler veli izinleri ile sosyal medyada aracılığı ile projenin yaygınlaştırılması sağlanacaktır..

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bağcılar Ertuğrul Gazi İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)