Yaşasın Cumhuriyet (Türkiye'miz 100 Yaşında)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine bırakmış olduğu en büyük miras kurmuş olduğu cumhuriyettir. 

Cumhuriyet; aklın ve bilimin öncülüğünü kabul eden, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını benimseyen bir yönetim şekli olması açısından, insan hak ve özgürlüklerinin en üst seviyede korunduğu yönetim şeklidir.

 Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın hemen ardından 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilan edilmesini sağlamakla, Türk milletinin gelecekteki huzur ve refahının sürekli olması açısından son derece önemli bir adım atmıştır. Günümüzde millet olarak gelmiş olduğumuz nokta bunun en büyük göstergesidir.

Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Sevgili Çocuklar;

Dünya üzerinde bulunan ve gerçek bir cumhuriyet yönetimi ile tanışmamış olan birçok toplum, huzurdan uzak bir yaşam sürmektedir.  Demokrasiden uzak bir hayat süren bu toplumlarda eşitlik, hak ve özgürlükler son derece kısıtlı olup, belirli kesimlerin hakimiyeti söz konusudur.

Unutmayınız ki cumhuriyet, ülkemizde ilan edildiği tarihten itibaren halkımızın en büyük güvencesi olmuş, bugün bizlerin yarın da gelecek nesillerimizin en büyük güvencesi olmaya devam edecektir. Bu yüzden cumhuriyetimize sahip çıkmak ve varlığının devamını sağlamak hepimizin en büyük görevi olmalıdır. Eminim ki sizler, bu görevin bilinciyle hareket etmekte, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda korumak azim ve kararlılığını taşımaktasınız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; 100. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. YAŞASIN CUMHURİYET!!! 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Mahmut Güleç İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)