Yaşasın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı İlçemizde büyük coşku ile kutlandı.

İlçe halkı, tüm resmi dairelerin çalışanları ile tüm kademedeki okulların öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük coşku ile kutlandı.

 

Susuz ilçesinde bulunan tüm kademedeki okulların öğretmen ve öğrencileri Kazım Karabekir Anadolu Lisesi önündeki açık alanda toplanan protokol ve törene katılan Susuz halkını Tören geçitiyle selamladılar.Tören alanında yerlerini alan okulların ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah rakadaşları ile aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı'mızın eşliğinde şanlı Türk Bayrağımızın göndere çekilmesi ile İstiklal Marşımız büyük coşku içerisinde okundu. Susuz Kaymakamı Onur YILMAZEL ve Susuz Belediye Başkanı Oğuz YANTEMUR halkı selamlayarak törene katılanların Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

 Kutlamalar; Susuz Kaymakamı Sayın Onur YILMAZEL'in Cumhuriyetin önemini vurgulayan konuşması, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, oratoryo gösterileri ile öğrencilerin  Cumhuriyetin önemini vurgulayan açıklamalarının ardından, tören Kafkas Folklor Gösterisi ile coşku içerisinde kutlandı.

Cumhuriyetimizin kuruluş sebebi ve kuruluşu kısaca öğrenciler tarafından anlatıldı. Buna göre

Osmanlı İmparatorluğu son olarak, 1. Dünya Savaşı'nda müttefikleri ile beraber yenik düşmüştü. Türk milleti zulüm ve katliamlar içerisine atılmış, ordularımız dağıtılmış, silahlarımız elimizden alınmıştı.  Milletimiz yokluk ve sefalet içerisindeydi.

Tüm bu olumsuz şartlar içerisinde, vefakâr ve cefakâr Türk Milletine kayıtsız ve şartsız bir şekilde güvenen Mustafa Kemal, 'Tam Bağımsız Yeni Bir Türk Devleti' kurmak için Anadolu'ya çıkmıştı.

19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basan Mustafa Kemal, buradan Amasya'ya, Amasya'dan da Erzurum ve Sivas'a geçmişti.

'Vatanın Bütünlüğü ve Milletin Bağımsızlığının Korunmasına Dair Kararlar' alınmış ve Milli Mücadele meşalesi yakılmıştı.

Aziz Milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile, umutsuzluğa kapılmadan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandırmış beraberinde 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet ilan edilmiş yeni Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş oldu.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Susuz Susuz Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)