Yarıyıl Tatili Önerileri

YARIYIL TATİLİ ÖNERİLERİ

 

DEĞERLİ VELİLER

Anne baba olarak öncelikli sorumluluğumuzdürüst, sorumluluk sahibi, çalışkan, mutlu ve azimlibireyleryetiştirmektir.Çocuklarımızınyükseknotalmalarıiçinverdiğimizmücadelenindahafazlasınıbudeğerlerikazandırmakiçinvermeliyiz.

 

1)    KARNE NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

Karnelerin, çocuğun kişiliğini ölçmediği sadece sınav performansınıölçtüğü unutulmamalıdır. Öğrencilerin karnesindeki notlar çok yüksek deolsa, düşük de olsa durum abartılmamalı, sağduyulu hareket edilmelidir.Notları yüksek olduğu için büyük ödüllerin alınmasının yanlış olduğu gibi,notları düşük olduğu için çocuğun cezalandırılması da yanlıştır. Karnenotları iyi olan öğrencilerin notları değil verdikleri emek ve çalışmalarıtakdir edilmelidir. Karnesi zayıf olan çocukları eleştirmek ve yargılamakyerine, başarısızlık nedenleri araştırılıp birlikte çözüm yolları bulunmalıdır.

 

2)    TATİL NASIL GEÇİRİLMELİ?

Yarıyıl tatili öğrencilerin dinlenmesi için bir fırsattır. Tatilde birinci öncelikçocuğun dinlenmesi ve kaliteli vakit geçirmesi olmalıdır. Öğrencilerintatilde sosyal ve kültürel ve sportif etkinliklere katılması,fiziksel, duygusalve zihinsel gelişimleri için faydalı olacaktır. Fakat bu etkinlikler abartılmamalı, çocuklar etkinlikler arasında koşuşturmak zorunda kalmamalıdır.Çocuğundafikrialınarakhemeğleneceğihemdegelişiminekatkısağlayacak bir iki etkinliğe gitmesi yeterli olacaktır.

 

3)    TATİLDE DERS ÇALIŞILMALI MI?

 

Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da farklı görüşler vardır. Biz ise Bandırma Ortaokulu ailesi olarak öğrencinin çok çalışmasının da, bütün tatili hiç kitap yüzü açmadan geçirmesinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Uzuntatiller öğrenmenin ritmini bozmaktave bilgilerin unutulmasınasebep olmaktadır. Beynimiz de kaslarımız gibidir, çalıştıkça gelişir vekapasitesi artar. Özellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerinde beyin nekadaraktifolursaokadargelişecektir.Bunedenleöğrencilerinöğrendikleriniunutmamasıiçinderstekrarı yapması,beyingelişimiiçinisebolbolkitapokuması verimli olacaktır. Ders çalışma ve eğlenme konusunda da dengeliolunmalı, ikisi de abartılmamalıdır.

 

 

 

4)    TATİLDE BİLGİSAYAR VE TELEFON KULLANIMI

Öğrenciler tatilde dinlenmelidir. Fakattatil demek saatlerce TV izlemek,bilgisayar oyunları oynamak anlamına gelmemelidir. Birçok veli okulzamanında TV ve bilgisayar kullanımına sınır koymakta fakat tatillerdekural ve süre sınırı konulmamaktadır. Tatil boyunca TV ve bilgisayaroyunları için biraz daha fazla süre verilebilir fakat kesinlikle bir sınır olmalı,busüreçocuğuninisiyatifinebırakılmamalıdır.TVvebilgisayaroyunlarıileuzun süre vakit geçirmek, çocukların duygusal, sağlık, sosyal gelişimlerineolumsuz etkisi olduğu gibibeyin gelişimlerine de olumsuz etkisi vardır.Uzun süreli bilgisayar oyunları, sosyal medya kullanımı dikkat ve odaklanma problemlerine neden olmaktadır.

 

--- ANNE BABALARA ÖNERİLER ---

·         Dinlenmelerine ve eğlenmelerine fırsat verin.

·         Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaları için teşvik edin.

·         Bilgisayar ve telefon kullanımına sınır koyun.

·         Kitap okumalarını sağlayın. Kendi geleceklerine yapacakları en iyi yatırım kitap okumalarıdır.

·         Yoğun olmamak şartıyla ders tekrarı yapmasını sağlayın.

·         Klasik test çözmek yerine mantık muhakeme gücünü artıracak testler çözmesini sağlayın.

·         Hem eğleneceği hem de öğreneceği, gelişimine katkı sağlayacak etkinliklere öncelik verin.

 

 

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE İYİ TATİLLER DİLERİZ.

 

BANDIRMA ORTAOKULU

REHBERLİK SERVİSİ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bandırma Bandırma Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)