Yardımseverlik. .

 

Değerli Velimiz...

Değerler Yolculuğu Projesi kapsamında bu ayki temamız YARDIMSEVERLİK.


Yardımlaşma, kendi gücünü ve imkânlarını başka birinin iyiliği için kullanmak ve yardım etmektir. Bireysel olarak yapamayacağımız şeyleri yeteneklerimizi ve enerjimizi birleştirerek çalışmaktır. Bizim yeteneğimiz ya da bilgimiz olmayan konularda yardım alıp, kendimize ait bilgi ve yeteneği başkasının bilgi ve yeteneği ile birleştirmektir.

Hayatta, zorlukları yenmek, başarı yolunda mesafe kazanabilmek için insanların birbirlerinin güçlerine, imkânlarına ve düşüncelerine ihtiyaçları vardır. Birinin gücünün ve imkânının tükendiği yerde, diğerinin gücü ve imkânı sonuca ulaşmada yararlı olabilir. Birlik olunan yerde aşılması gereken zorluklar daha doğru ve sağlam olarak aşılacak; birlik ve beraberlik düzeni daha sağlam bir şekilde kurulacaktır.


Ailede çocuğa yardımlaşma ve yardımseverlik değeri kazandırmak için yapılabilecekler:

•  Çocuklarınıza İyilik Etme Fırsatı Verin.
Başkalarına iyilik yapmayı aile projesi haline getirmek ile başlayabilirsiniz. Boş bir deftere ailede herkesin o gün yaptığı bir iyilik yazılabilir. İyilik yapmanın alışkanlık haline geldiği ailede, çocuklarınız daha yardımsever olacaktır.

•  Çocuklarınızın Toplumsal Yardımlaşma Hizmetine Katılmalarını Sağlayın.
Aile bireylerinin çeşitli toplumsal yardımlaşma projelerine katılarak başkalarına yardım etmesi, hem çocuklarınızın topluma karşı daha duyarlı olmasını hem de sosyal yaşantı farklılıklarını görmesini sağlayacaktır. 
Aile, çocuklarının; çevresinde veya okulunda planlanan sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı amaçlayan projelere katılımını desteklemeli; mümkün olduğunca bu çalışmalara beraber katılmalıdır. 

•  Çocuklarınızla Başkalarının Yaşantılarına, Sıkıntılarına Dair Konuşun.
Sizin başka insanların sıkıntılarına önem vermeniz ve bunu tartışma konusu olarak gündeme getirmeniz, çocuğunuzun bakış açısını ve de hayata dair düşüncelerini etkiler.  Çocuklarımız, hayatı sadece bizlerin yaşadığı açıdan değil, çok farklı yaşamsal deneyimlerden oluştuğunu bilerek yaşamak, toplumsal duyarlılıkları daha da geliştirir.

•  Çocuklarınıza Ev İşlerinde Yardım Etme Fırsatı Verin.

Aile bireylerinin ev işlerinde birbirlerine yardımcı olmaları aile olma duygusunu zenginleştirecektir. Çocuğun yaşına ve becerisine göre yapılacak görev paylaşımı ile yardımlaşma bilincinin gelişmesi sağlanabilir. Market alışverişi, sofra hazırlama, evcil hayvan bakımı ya da kardeşler arasındaki dayanışma küçük fakat etkili yöntemlerdir.

Unutmayalım ki; Çocukların alacağı ilk örnek aile bireyleridir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Eyyübiye Hacı Bayram İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)