Yaparak Yaşayarak Öğrenme Atölyesi Yapıldı

İlçemiz Mehmet Akif Ersoy YBO Spor Salonunda yapılan Yaparak Yaşayarak Öğrenme Atölyesi’nde kursiyerlerin yaptıkları el sanatları, ipek kozası, moda tasarım, rölyef, makrome, filografi, ebru sanatı, aşçılık vs. gibi alanlarda istasyonlar kuruldu. Ayrıca okul bahçesine hedef tahtaları konularak Ok Atma istasyonu da kuruldu. Protokol üyelerinin hangi istasyonda çalışma yapacağı kura çekilişi ile belirlendi.

Atölyeye Kaymakamımız Muhammet Cengiz’in yanı sıra protokolün değerli üyeleri, okul ve kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar da katılım sağladı.

İstasyonlarda kursiyerler ve eğiticilerden detaylı bilgi alan Cengiz, “Hepimizin bildiği bir söz var beşikten mezara kadar öğrenmek. Biz böyle bir kültürün mensuplarıyız. Bu açıdan baktığımızda öğrenmenin yaşı yoktur diye düşünüyorum. İnsanın her yaşta kendisini geliştirmesi mümkündür. Kolay gibi görünen birçok sanatın aslında ne kadar ince işçilik ve büyük emek gerektirdiğini birebir deneyimlemiş olduk. Öğrendiklerimizi ne kadar günlük hayatta kullanabilir ve ne kadar toplumumuzun kalkınmasına destek olabilirsek alınan eğitimler de bir o kadar amacına ulaşmış olur.” Diyerek Atölye çalışmasında özveriyle çalışan herkese teşekkürlerini iletti.

Hayat Boyu Öğrenme Eylem Planı kapsamında yaptığımız “Yaparak Yaşayarak Öğrenme Atölyesi” etkinliğimizde düzenlenen öğrenme faaliyetlerine yoğun katılım sağlanmış, öğrenme fırsatları hakkında halk bilgilendirilmiş, eğlenerek öğrenmeyi teşvik ederek sanatsal ve kültürel ürünler ortaya konulmuştur. Emeği geçen eğiticilerimize ve kursiyerlerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca değerli misafirlerimize de katılım sağlayarak atölyemizi renklendirdikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Alucra Alucra İsmail Hakkı Tekışık Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)