Vizyon Belgesi Değerlendirmesini Yaptık

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında okulumuz içinde 2023 Vizyon Belgesi kapsamında Kalite Takip Sistemi bazında uygulamış olduğumuz çalışmalar değerlendirildi. Kalite Takip Sisteminde 7 ayrı alanda toplamda 47 çalışma gerçekleştirmiş olduğumuz görüldü. Gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Vizyon Belgesi Değerlendirme Raporu için aşağıdaki linke tıklayınız.

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SAZLICA ERTUĞRUL GAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU KTS ÇALIŞMALARI ÜZERİNDEN VİZYON BELGESİ DEĞERLENDİRME RAPORU


1- Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı

a- Okul mescidimiz düzenlenerek, Kuran, Hadis, İlmihal ve Dini Bilgiler kitaplığı oluşturuldu. Mescit etkin bir okuma alanına dönüştürüldü.

b- Okulumuzda öğrencilerimizin teneffüs ve öğle aralarında zeka oyunları oynayabileceği mekanlar tahsis edildi. Teneffüs ve öğle aralarında çok amaçlı salonumuzda oynama imkanı sunuldu.

c- Okulumuzda örnek alınması ve farkındalık oluşturulması amacıyla, Medeniyet Öncülerimizin isimleri sınıf ve koridorlara verildi.Bu çalışmayla öğrencilerimizin, tarihimizde ön plana çıkan şahsiyetleri tanıyıp, sevmeleri amaçlandı.

d- Öğrencilerimize okul mescitlerininde derslik olarak kullanılabileceğini göstermek ve bu manada öğrencilerimizi alıştırmak için zaman zaman Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi vb. dersler okul mescidinde yapıldı.

e- Okul bahçemizi güzelleştirmek adına, bahçemizde okulun imkanları ve öğrencilerimizin katılımı ile çiçek ekimi ve dikimi yaptık.

f- Mukaddes Mekanlar'dan Mekke ve Kudüs şehirlerinin görselleri okul koridorlarındaki panolarda sergilendi.  


2- Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı

a- Kemal SAYAR'ın "Maarif Meselemiz" makalesi öğretmenlerimizle birlikte okundu, tartışıldı ve değerlendirildi.

b- Öğretmenlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ilimizde ve merkezi olarak hazırlanan hizmetiçi eğitim çalışmaları faaliyet planı öğretmenlerle birlikte incelendi.

c- EBA´nın kullanımı ve EBA´da içerik oluşturmanın nasıl yapıldığıyla alakalı olarak Türkçe Öğretmenimiz tarafından sunum yapıldı.

d- Okul içinde ve dışında zamanı nasıl verimli kullanabileceğimiz hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

e- Öğretmenlik meslek etiği ve insani değerlerimizle alakalı personellerimize beden eğitimi öğretmenimiz tarafından sunum gerçekleştirdik.

f- Çalışan personellerimizden bebeği, düğün merasimi vs. olan personellerimize yönelik öğretmenlerimizin katkısıyla oluşturduğumuz hediye fonumuz kapsamında çeşitli hediyelerle personellerimizin gönülleri alındı.

g- Ramazan ayında okul içinde personellerin daha iyi kaynaşmaları, birlik ve beraberliği pekiştirmek maksadıyla iftar programı düzenlendi.

 

3- Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı

a- Okulumuzda 5,6,7ve 8. sınıf öğrencilerimiz için hafta içi ve hafta sonu destekleme ve yetiştirme kursları açıldı.

b- 8. sınıf öğrencilerimizin akademik gelişimlerini izleme açısından "Koçluk Sistemi" rehberlik öğretmenimizin liderliğinde oluşturuldu. Öğretmenlerin çalışmaları planlandı. Düzenli toplantılar yapıldı.

c- LGS’ye hazırlık kapsamında 8. sınıflara periyodik "Tarama Testleri" yapıldı. Diğer sınıflarda da düzenli aralıklarla deneme sınavları uygulanarak analizleri yapıldı.

d- Rehberlik öğretmenimiz ve stajyerleri tarafından "Verimli Ders Çalışma Yöntemleri" konusunda öğrencilerimize sunumlar yapıldı.

e- Fen laboratuarı öğretmenlerimiz tarafından etkin bir şekilde kullanıldı.

f- Okulumuzdan mezun olan başarılı öğrencilerimiz okulumuza davet edildi. Sınav ve hazırlık sürecindeki tecrübelerini, LGS’ye hazırlanan öğrencilerimize aktarma imkanı oluşturuldu.

 

4- Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı

a- Meslek dersi öğretmenlerimiz ve müzik öğretmenimizinde katılımıyla “Meslek Dersleri Ekibi” kuruldu. Öğrencilerimiz günlük cemaat namazlarında müezzinlik yapmaları için teşvik edildi ve özellikle güzel sesi olan öğrencilerimizin eğitimi gerçekleştirildi.

b- Okul mescidimizde öğrencilerimizi İmamlık ve Müzeezinlik yapabilecek düzeye gelebilmeleri amacıyla eğitimler verdik.

c- Meslek tanıtımı amacıyla okulumuza bölgemizde bulunan polis ekiplerinden yardım alarak öğrencilerimizin farklı meslekler hakkında yerinde bilgi edinmeleri sağlandı.

d- Rehberlik öğretmenimiz tarafından “meslekler” ve “geleceğin meslekleri” olarak okulumuzun iki ayrı köşesinde pano çalışması yapıldı. Öğrencilerimize meslekler ve meslek seçiminin önemi konularında sunum yapıldı.

e- Üst öğrenime geçişle ve LGS ile ilgili olarak hem son sınıf öğrencilerimiz hem de velilerimize yönelik müdür yardımcısı tarafından sunum yapıldı.

f- Okulumuzda Ramazan ayı boyunca öğrencilerimizin katılımıyla mukabele okuması yapılarak öğrencilerimize mesleki uygulama yaptırıldı.

g- “Haydi Çocuklar Cumaya” sloganıyla her hafta farklı camilerde öğrencilerimize müezzinlik ve ezan okumaları yaptırarak mesleki gelişimlerini destekledik. Ayrıca çocukların camiye yakınlaşmasını sağladık.

 

5- Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

a- Değerler eğitimi kapsamında okulumuz öğrencilerine "Merhamet" konulu kısa filmler izletildi ve kasaba yaşlılarına ev ziyareti yapıldı.

b- Okulumuz öğrencileri Kuranı Kerimi güzel okuma ve Ezan Okuma yarışmasına katıldı.

c- Şehit Er Bilal TÜRKMEN´in baba ocağına öğlencilerimizle ziyaret gerçekleştirildi.

d- Efendimizin sözlerini gündemimize yeniden taşımak için 40 Hadis ezberleme yarışması yapıldı. Başarılı olan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

e- Niğde İl genelinde düzenlenen futbol turnuvasında çeyrek final, hentbol erkeklerde il ikinciliği ve hentbol kızlarda il şampiyonluğu elde ettik.

f- Okulumuz bünyesinde öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla piknik organizasyonu gerçekleştirdik.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Sazlıca Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)