Vip (Veli İletişim Programı) Faaliyetleri Hızla Devam Ediyor.

Kütahya il Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yeni projesi olan VİP (Veli İletişim Programı) / veli-öğrenci ve öğretmen arasındaki iletişim becerilerinin artırılması projesi müdürlüğümüz bünyesindeki 1. sınıf velilerinin yoğun ilgi ve katılımı ile başladı. 48 aylı bir proje olan bu proje ile

1. Veli-Öğretmen iletişiminin artırılması

2.Veli -Öğrenci İletişimin artırılması

3.Veli -Okul İdaresi İletişimin artırılması

4. Velilerin eğitim konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalarının sağlanması

5.Velilerin çocuklarının eğitimleri konusunu daha çok sahiplenmesi ve bu konuda okullar ile işbirliği içersinde olması; amaçlarına ulaşma hedefleniyor.

Müdürlüğümüz olarak Eylül ayı içersinde projede belirtilen program etkinliklerinden Okulun Tanıtımı( Tarihçe, Vizyon, Misyon, Değerler, Okulun Kullanım alanları, İdari Kadro, Öğretmenler, Yardımcı Hizmetliler, Okul Aile Birliği İletişim Bilgileri), Öğrenci İçerikli Bilgiler( İlgili Yönetmelikler, Kayıt - kabul, Müfredat bilgisi, Ölçme- değerlendirme, Sınıf geçme, Kulüp ve rehberlik faaliyetleri, Kılık kıyafetler) konularının yanı sıra 1. sınıf velilerine öğrencilerin okul fobisini yenme konuları anlatıldı. 

1/A sınıf öğretmeni Osman Uzun Bey projenin uzun vadeli olması, çerçevesinin ve içeriğinin dolu olması gerçekten bir yara diyebileceğimiz konulara değinmesi yönünden çok mutluluk verici dedi. 

İlk toplantıya katılan velilerimize okul müdürmüzce ikramlarda bulunulması, velilere bilgiler sunulması ve sesli görsel materyallerle desteklenmesi 2. toplantı için beklentileri artıran bir ortam oluşturdu. Okul Müdürümüz Erkan ERDEN katılımcı velilerimize teşekkür ederek program içeriğini, hedef ve amaçları, velisiz okulunolamayacağın, yalnızca öğretmen ve öğrenci ile bu işin yürümeyeceği konularına değindi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Simav Akdağ İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)