Ve Demokrasi Zamanı

Okulumuz Öğrenci Meclisi Başkanlığı için seçim yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi çerçevesinde Cumhuriyetimizin...

      Okulumuz Öğrenci Meclisi Başkanlığı için seçim yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi çerçevesinde Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

      Bu amaçlar çerçevesinde, öncelikle okulumuzdan şube temsilcileri seçildi. Şube temsilcisi seçilen öğrencilerin arasından 5 tanesi Okul Meclisi Başkanlığı için aday oldular. Adaylara bir hafta kendilerini ve projelerini tanıtmak için propaganda süresi verildi. Adaylar bu süre içerisinde kendilerini arkadaşlarına tanıttılar. Propagandalar çok renkli görüntülere sahne oldu. Yarış tam bir demokrasi ortamında gerçekleşti. Seçimleri 12/A sınıfından Mustafa NALBANT oy çokluğu ile kazanmıştır. Kendisine okul yönetimi olarak başarılar diliyoruz.

      Seçimlerle ilgili fotoğraflara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Mihalgazi Mihalgazi Şehit Nuri Tavşanlıoğlu Anadolu Lisesi

Kaynak:https://mihalgazilisesi.meb.k12.tr/icerikler/ve-demokrasi-zamani_1480332.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)