Van / Tuşba Turgut Özal Anadolu Lisesi

Telefon:Okul Telefonu ( 0432 312 27 05 ) Adres:Özalp Yolu Üzeri Sıhke TOKİ Tuşba/VAN Web Sitesi:https://turgutozalanadolulisesi.meb.k12.tr Van Okulları, Van Tuşba Okulları, Van Anadolu Liseleri, Van Tuşba Anadolu Liseleri, Anadolu Lisesi Haberleri, Van Anadolu Lisesi Haberleri, Van Tuşba Anadolu Lisesi Haberleri
Kaynak:https://turgutozalanadolulisesi.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonBölgenin her türlü olumsuz etkilerinden en az düzeyde etkilenmiş, sürekli okuyarak kendini sorgulayan ve yenileyen; iyi düşünen, iyi anlayan ve iyi davranan, insan haklarına saygılı, demokratik düşünebilme becerisini kazanmış öğrencilerin yetiştirildiği; öğrencilerinin kendilerini aile ortamında hissettikleri gerçekçi bir biçimde geleceklerini planladıkları ve bu planlarını hayata geçirdikleri ortamlar sunan; tüm personeli ile iç barışı en üst düzeyde yakalamış anne babaların çocuklarını teslim etmek için yarıştıkları milenyumun yol bulan veya yol açan bireylerin yetiştiği bir eğitim kurumu olmaktır.
MisyonÜlkemizin bilimsel, akademik, ekonomik ve siyasal geleceği olan fen bilimleri alnında yetenekli ve seçkin öğrencilerin yol göstericileri olarak; onları bilgiye ulaşmada becerikli, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlere-evrensel ahlak ilkelerine derinden bağlı, çağdaş yaşamın tüm alanlarında donanımlı bireyler olarak yetiştirmek ve böylece özlediğimiz muasır medeniyetler seviyesinin belirleyicileri olan, çağı takip eden değil çağ açıp çağ kapatarak takip ve takdir edilen vatandaşlar yetiştirmektir.
BaşarılarOkulumuz ilk defa 2012 yılında mezun verdi. 37 öğrenci mezun oldu ve bu öğrencilerin tamamı üniversitelere yerleştirildi. 2013 yılında yeni binamızda 45 öğrenci 12. sınıf öğrencimiz de üniversiteye yerleşmeyi başardı. Yeni binamızda eğitim öğretim hizmetine başladığımız günden bu güne kadar öğrencilerimizi bir üst öğrenim kurumuna ve hayata hazırlamak için çabalıyoruz. Temel hedefimiz öğrencilerimizin mutluluğu elde etmesine yardımcı olmaktır. Çünkü başarı mutlu gençlerimizin çabalarıyla onlara ulaşacaktır...
TelefonOkul Telefonu ( 0432 312 27 05 )
Faks.
AdresÖzalp Yolu Üzeri Sıhke TOKİ Tuşba/VAN
İnternet Sitesihttps://turgutozalanadolulisesi.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriÖzalp Yolu Üzeri Sıhke TOKİ içi Tuşba/VAN
Ulaşımİl merkezine 7 km. uzaklıktadır.Okulumuza ulaşım özel ve devlet taşımalı öğrenci servisleri, hat minübüsleri ve otobüslerle sağlanmaktadır. Hat minübüsleri ve otobüslerin kalkış yeri Hz. Ömer Cami karşısıdır.
Merkezden Uzaklıkİl merkezine 7 km. uzaklıktadır.
Servis BilgisiÖzel ve devlet taşıması.
Kontenjan Bilgileri9.Sınıflar 154 Erkek 117 Kız
10.Sınıflar 215 Erkek 185 Kız
11.Sınıflar 126 Erkek 114 Kız
12.Sınıflar 86 Erkek 112 Kız
Ders Saatleri08:00-15:10
Yabancı Dilİngilizce-Almanca
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerBasketbol ve voleybol turnuvaları, kız ve erkek futbol takımı turnuvaları, kız halk oyunları grubu, kız ve erkek lirik dans çalışmaları,modern danslar,kültürel yarışmalar, beden eğitimi ve spor yüksek okuluna öğrenci hazırlama çalışmaları.
Bilimsel EtkinliklerTUBİTAK projeleri, kısa film yarışmaları, kompozisyon ve şiir yarışmaları, satranç turnuvaları.
  • Öğretmen Sayısı61
  • Öğrenci Sayısı968
  • Derslik Sayısı29
  • BT Odası Sayısı1
  • Kütüphane Sayısı1
  • Yemekhane Sayısı1
Kaynak:https://turgutozalanadolulisesi.meb.k12.tr/65/01/967352/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)