Uzaktan Eğitim Sürecinde Velilerle İletişim ve İşbirliği
Eğitim-Öğretim yılı başında okulumuzun bütün sınıf ve şubelerinde velilerimiz ile görüşüldü. İletişim gurupları kuruldu. Veli toplantıları zoom üzerinden yapıldı. Ayrıca 9. 10. 11. ve 12. Sınıflarımızda zoom üzerinden genel veli toplantıları yapıldı.Öğrencilerin canlı derslere devamı, başarı durumları hakkında velilerimiz zaman zaman bireysel olarak aranarak bilgilendirildi. Öğrencilerimizin canlı derslere katılımını teşvik konusunda velilerimiz ile işbirliği yapıldı.
Okulumuzdaki Eba Destek odası hakkında velilerimiz bilgilendirildi. İnternet imkanı olmayan öğrencilerin okulumuzda canlı derslerini yapabilecekleri konusunda velilerimiz bilgilendirildi. Canlı derslere girme ve internet sorunu yaşayan öğrencilerimiz konusunda velilerimiz ile iletişim kurularak bazı öğrencilerimize tablet desteği sağlandı.
Belirli gün ve haftalarda okulumuzun düzenlediği programlar velilerimize duyuruldu. Maddi imkanı olmayan velilerimize maddi destek ve gıda kolisi desteği sağlandı. Rehber öğretmenlerimiz tarafından velilerimize yönelik toplantılar yapılarak rehberlik çalışmaları yapıldı.Bu çerçevede sınav süreçlerinde öğrenci motivasyonlarına olumlu katkı sağlamak,psikolojik sağlamlıklarını artırmak vb. konularda velilerimiz bilgilendirildi.
Covid-19 salgın sürecinde uzaktan eğitim uygulamalarına yönelik veli anketi hakkında velilerimiz bilgilendirildi. Sınav programları hakkında velilerimiz bilgilendirildi. Sınavlarda öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için takip edilmesi gereken yöntemler konusunda veliler ile işbirliği yapıldı. Verimli çalışma yöntemleri konusunda öğrenci ve velilerimiz bilgilendirildi. Öğrencilerimizin salgın sürecinde yaşadıkları sorunlar tespit edilerek bu konuda veliler ile işbirliği yapıldı.
Öğrencilerimizin kitap okumaya özendirilmesi konusunda velilerimiz ile işbirliği yapıldı. Bu çerçevede kitap okuma gurupları kuruldu. Öğretmenlerimizin sunumuyla veli ve öğrencilerimize yönelik şiir dinletisi yapıldı. Öğrencilerimize yönelik afet eğitimi konusunda velilerimiz bilgilendirildi. Öğrencilerimizin bu eğitime katılmaları konusunda velilerimiz ile işbirliği yapıldı. Okulumuzda ve ilimizde yapılan yarışmalar ve etkinlikler hakkında velilerimiz ile işbirliği yapıldı. Öğrencilerimizin yarışmalara katılımı konusunda özendirilmesi sağlandı.
Velilerimiz ile iletişim kanalları her zaman açık tutularak okul ve dersler ile ilgili her türlü soru ve sorunları ile ilgilenilip çözümler üretilmeye çalışıldı. İhtiyaç duyulması durumunda velilerimiz ile sosyal mesafe kurallarına uygun olarak okulda da gerekli görüşmeler yapıldı.
12.Sınıflarımızın üniversiteye hazırlık sürecinde yapmaları gereken çalışmalar, bu çerçevede deneme sınavlarına öğrencilerin aktif bir şekilde katılmaları, yüz yüze eğitim ile destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrencilerin katılımının sağlanmasının önemi konularında velilerimiz bilgilendirildi. Öğrencilere çalışma programı yapılıp bu programların takip edilmesi konularında veliler ile işbirliği yapıldı. Salgından dolayı velilerimizin tedirgin olduğu görüldü. Başarı durumu orta seviyede olan velilerimiz öğrencilerin okulda bulundukları zamanlarda başarı durumlarının daha iyi olduğunu belirttiler. Bazı velilerimiz evlerinde kronik hasta olması nedeniyle çocuklarını okula gönderemediklerini fakat canlı derslere çocuklarının katılımını sağladıklarını belirttiler.
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.




















