Uzaktan Eğitim Sürecinde Ruhsal ve Fiziksel Sağlığın Korunması (Online Toplantı)

Okul Rehber Öğretmenimiz Harun KÖYBAŞI öncülüğünde uzaktan eğitim sürecinde ruhsal ve fiziksel sağlığın korunması amacıyla toplantı gerçekleştirilmiştir. Yapılan toplantıda ruhsal sağlığın korunması için koronavirüsle ilgili bilimsel ve gerçekçi bilgiler edinilmesi, virüs rsikinden korunma yönetmelerinin uygulanması, yaşadığımız duyguların normal ve geçici olduğunun farkında olunması, yaşanılan bu süreçte aileyle güzel vakit geçirilmesi, duygu ve düşüncelerin paylaşılması ruhsal ve psikolojik sağlığı güçlendireceği gibi toplumsal dayanışmayı da pekiştirecektir. 

Pandemi de en çok karşılaşılan sorunlardan biri de strestir. Stresle başa çıkmak için dengeli beslenme, kaliteli uyku, bedensel aktiviteler yapmak olumlu duygu ve düşünceleri artıracağı için stresi de azaltacaktır. 

Stres durumlarında bireyler tarafından maalesef çokça kullanılan fakat doğru olmayan yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler, kaçınma odaklı yöntemler olup kişiye geçici bir rahatlama sağlar. Fakat bu yöntemler ilerleyen süreçte yaşanan stres, endişe, kaygı, korku, karamsarlık gibi negatif duyguların artmasına neden olacaktır. Bu yöntemler, bağımlılık yapan madde ve davranışlara yönelim (madde, teknoloji, sigara gibi), sorumlulukları erteleme, çok uyuma gibi yöntemlerdir. Kaçınmacı yöntemlerin travma ya da stres sonrasındaki psikolojik tepkileri ilerleyen süreçte artırma ihtimali yüksektir. Bu yüzden, kaçınmacı yöntemlerden uzaklaşmak süreç için oldukça faydalı olacaktır. Toplantı iyi dilek ve temennilerle sonlandırılmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Altınekin 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)