Uzaktan Eğitim Sürecinde Ruhsal ve Fiziksel Sağlığın Korunması

Uzaktan eğitim sürecinde ruhsal ve fiziksel sağlığın korunması

02.11.2021 tarihinde Türkçe Öğretmenimiz İmhan KANAT tarafınan Uzaktan Eğitim Sürecinde Fiziksel ve Ruhsal Sağlığın korunması için okulumuz öğrencilerine aşağıdaki bilgilendirmeler eşliğinde sunum yapılmıştır. 

* Gnlük planınıza ev içerisinde yapabileceğiniz size iyi gelen,yapmaktan hoşlandığınız ve sizi rahatlatacak şeyler ekleyebilirsiniz.

*Evden çıkamamak,sevdiklerinizin uzakta olması gibi nedenlerle kendinizi yalnız veya stresli hissettiğiniz zamanlarda sevdiklerinizle iletişimde kalmak ,güçlü sosyal bağlarla desteklediğinizi hissettirir  ve görnmez bağlarla birbirimize bağlı olduğumuzu hatırlamanıza yardımcı olur.Ayrıca ilk fırsatta aranızdaki bağları kutlamak için planlar yapmak da iyi gelebilir.

*Çok fazla planlı olma baskısı yapılandırılmış listeler gerginliğinizi artırabilir.Bazen bırakabilmek ve akışta olmak size daha iyi gelebilir.Bunun yanı sıra rutininizi,beslenme ve uyku düzeninizi evde de olsanız mümkün olduğu kadar devam ettirmeye çalışmak iyi gelecektir.

* Fiziksel aktivite stres seviyemizi düşürür.Telefona indirebileceğiniz uygulamalar ve çevrimiçi sitelerden yararlanabileceğiniz videolarla evde olduğunuz sürece fiziksel olarak aktif kalabilirsiniz.Nefes egzersizleri, meditasyon,yoga,pilates,kardiyo egzersizleri gibi çalışmalar yapabilirsiniz.

* Zor zamanlarınızda sizi sakinleştiren ,rahatlatan şeylerin neler olduğunu; geçmişte zor durumların ve değişimlerin üstesinden nasıl geldiğinizi dşünmek kendi gücünüzü ve adaptasyon yeteneğinizi hatırlamanızı sağlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Siverek Gedik İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)