Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak ?

23 Mart 2020 tarihinden sonra geçilecek uzaktan eğitim modeli için bilinmesi gerekenler.

Koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de görülmeye başlanması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı okulları bir hafta tatil ederken eğitim 23 Marttan itibaren uzaktan devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın online eğitim platformu olarak geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA), internet üzerinden ve TRT'den yayın yapılacak.

 

  • EBA şifresi almak veya şifreyi unttuysanız yeniden şifre almanıza yardımcı olmak için hazırlanmış afişimiz için TIKLAYINIZ.

 

  • EBA'ya ulaşımı kolaylaştırma kapsamında Türkiye'deki operatörlerden Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell mobil internet bağlantısını kullanan EBA kullanıcıları içeriklere her ay 3 GB'a kadar ücretsiz erişim sağlayacak. Detaylar için TIKLAYINIZ.

 

  • Millî Eğitim Bakanlığının dijital eğitim platformu EBA'da, 11. ve 12. sınıflar için EBA Akademik Destek programı geliştirildi. Bu program; yeni nesil sorularla onlarca kaynak kitap barındıran, öğrencinin ihtiyacına yönelik akıllı yönlendirme yapan bir sistem. EBA Akademik Destek'e ulaşmak için TIKLAYINIZ.

 

  • Uzaktan eğitim sürecinde öğretmen ile öğrenci arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak etkileşimli ders işlenmesine imkan sağlayan Canlı Sınıf Uygulaması yapılacaktır. Bilgi edinmek için TIKLAYINIZ.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Mersin Toroslar Çağdaşkent Anadolu Lisesi

Kaynak:https://cagdaskentanadolu.meb.k12.tr/icerikler/uzaktan-egitim-nasil-olacak_9427742.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)