"Uzakları Yakın Edelim" Etwinning Projesi Mayıs Ayı Çalışmalarımız

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Laboratuvar Şefi Tamer TATLISES ve Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Özgür DAL'ın rehberliğinde yürütülen "Uzakları Yakın Edelim" eTwinningProjemizin Mayısayı çalışmaları başarıyla tamamlandı.

"Uzakları Yakın Edelim" eTwinning Projesi MayısAyı Çalışmalarımız

            Okulumuz Bilişim Teknolojileri Laboratuvar Şefi Tamer TATLISES ve Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Özgür DAL'ın rehberliğinde yürütülen "Uzakları Yakın Edelim" eTwinningProjemizin Mayısayı çalışmaları başarıyla tamamlandı.

            "Uzakları Yakın Edelim" projesi ortak okul öğretmenlerimiz ile Mayıs ayı toplantımızı 01.05.2021-17:00'de gerçekleştirdik. Toplantımızda şu ana kadar yaptığımız çalışmaları değerlendirdik ve Mayıs ayında yapacağımız faaliyetleri planladık. 

 

1- Mayıs ayı çalışmaları kapsamında ilk olarak öğrencilerimiz, 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Bilişim Haftası kapsamında Google Jamboard(Dijital Tahta Uygulaması) Web2.0 aracı ile "Teknolojinin Gelişmesine Yön Verenler" ve "Dünden Bugüne-Bugünden Yarına Bilişim Teknolojileri Araçları" adlı etkinliği gerçekleştirdiler. Etkinlik sonunda dolu dolu içeriğe sahip bir dijital tahta oluşturdular.

 

https://jamboard.google.com/d/19CTyTpvJeg7JR8xXzYIzLgLMwnzqPHXEt_7jiclDnRY/viewer?f=0

 

2- Anneleri günü etkinliği kapsamında ortak okul öğrencilerimizden ve öğretmenlerimizden oluşan karma takımlar oluşturuldu ve her takım işbirlikçi çalışarak annelerimize ithafen bir birinden güzel şiirler oluşturdular.

https://www.flipsnack.com/konakmimarsinan/anneler-gunu.html

 

3- 9 Mayıs eTwinning günü kapsamında Zumpad Web2.0 aracını ile ortak çalışma yaparak öğretmen ve öğrencilerimiz ile projemizin hikayesini oluşturduk.

 

https://zumpad.zum.de/p/Etwining

 

4- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle öğrencilerimiz ortak bir çalışma yaparak "Gençliğin Ata'ya Cevabı" nı okudular.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OSm1j4jqOQo

 

5- Öğrencilerimiz, 18-24 Mayıs Müzeler haftası kapsamında ilimizde ve ilçemizdeki müzeleri araştırdılar. Aynı zamanda diğer proje ortak okullarının bulunduğu şehirdeki müzeler hakkında bilgiler edindiler. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayında olan sanal müzeleri gezdiler.

 

https://sanalmuze.gov.tr/

 

Mayıs ayı çalışmalarını da başarıyla gerçekleştiren öğrencilerimiz, Ocak ayında başladıkları "Uzakları Yakın Edelim" isimli eTwinning projemizi başarıyla tamamladılar. Projenin uygulanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)