"Uzakları Yakın Edelim" Etwinning Projesi Mart Ayı Çalışmalarımız

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Laboratuvar Şefi Tamer TATLISES ve Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Özgür DAL'ın rehberliğinde yürütülen "Uzakları Yakın Edelim" eTwinningProjemizin Mart ayı çalışmaları başarıyla tamamlandı.

 

"Uzakları Yakın Edelim" eTwinning Projesi Mart Ayı Çalışmalarımız

            Okulumuz Bilişim Teknolojileri Laboratuvar Şefi Tamer TATLISES ve Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Özgür DAL'ın rehberliğinde yürütülen "Uzakları Yakın Edelim" eTwinningProjemizin Mart ayı çalışmaları başarıyla tamamlandı.

            "Uzakları Yakın Edelim" projesi ortak okul öğretmenlerimiz ile Mart ayı toplantımızı 05.03.2021-20:30'da gerçekleştirdik. Toplantımızda şu ana kadar yaptığımız çalışmaları değerlendirdik ve Mart ayında yapacağımız faaliyetleri planladık. 

 

1- Mart ayı çalışmaları kapsamında proje öğrencilerimizilk olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında dünya tarihine yön vermiş kadınları tanıttıkları videolar hazırladılar.

https://www.youtube.com/watch?v=XATL7zCHFDo

 

2- 12 Mart – İstiklal Marşının Kabulü günü dolayısıyla farklı şehirlerde bulunan öğrencilerimiz İstiklal Marşımızı okudular. Ortaya çok güzel ve anlamlı bir çalışma çıkardılar.

https://www.youtube.com/watch?v=qrKHjft9c8k

 

3- 14 Mart 2021 günü saat 20.30'da illerimizin tanıtımıyla ilgili hazırlanan sorulardan oluşan Kahoot Web2.0 aracı ile öğrenciler arasında bir yarışma düzenlendi. Bu yarışmada öğrencimiz Tso.İbrahim en çok doğru cevabı vererek etkinliğin birincisi oldu. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

 

4- 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla, proje ortağı okullarımızın öğrencilerin katılımı ile Linoit Web2.0 aracını kullanarak bir dijital pano etkinliği düzenledik. Çok fazla sayıda içerik oluşturdular.

Dijital Pano 1 Linoit Üzerinden Dijital Pano 1 PDF

Dijital Pano 2  Linoit ÜzerindenDijital Pano 2 PDF

Dijital Pano 3  Linoit Üzerinden Dijital Pano 3 PDF

 

5- Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993'te kabul edilen bir karar ile "22 Mart Dünya Su Günü" ilan edilmesi dolayısıylaproje öğrencilerimiz Dotstorming Web2.0 aracı ile suyun yaşamımızdaki önemine dikkat çekmek için özgün sloganlardan oluşan işbirlikçi pano hazırladılar.

https://dotstorming.com/w/6055df577da42b09a4f1459e

 

6- Her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Dünya Kütüphaneler Haftası dolayısıyla proje öğrencilerimiz Padlet Web2.0 aracını kullanarak bir dijital pano hazırladılar. Bu dijital pano içeriğinde öğrencilerimiz, beğendikleri bir kitabı ellerinde tutup, kitabın adını ve yazarını okuyarak kısa bir video çektiler ve bunu Padlet'e yüklediler.Ortaya rengarenk, kitaplara ve kütüphanelere saygı duruşu niteliğinde bir ürün çıkarttılar.

https://padlet.com/fatihbirinci/6r2nzawn3jgiqn93

 

Mart ayı çalışmalarını başarıyla tamamlayan proje ekibi öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)