Uygulama Otelimizin 2022 Yılı Raporu

UYGULAMA OTELİMİZİN 2022 YILI RAPORU

Okulumuz Gazi Mustafa Kemal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim Öğreti Yılında açılmış,  Eğitim Öğretime 480 öğrenci ile Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Konaklama & Seyahat Hizmetleri alanları ile devam etmektedir. Okulumuz 2022 yılında Proje okulu olmuş ve merkezi sınav ile öğrenci almaya başlamıştır. Öğrencilerimiz İzmir, Bodrum Antalya gibi şehirlerde seçkin otellerde staj imkanı bulmaktadır. Mezun olan öğrencilerimiz hem akademik alanda hemde kendi alanında büyük başarılara imza atarak ülkemizin ve şehrimizin Gastronomi, Konaklama gibi sektörün tüm bileşenlerine sahip bir şekilde turizm sektörüne büyük katkı sağlamaktadır.  

Okulumuza bağlı Uygulama Otelimiz 2021 Eylül ayında  açılmış, 45 oda 90 yatak kapasitesi ile şehrin konaklama imkanına katkı sağlamaktadır. 

2022 yılında 181 öğrenci Uyguluma Otelinde görev almış ve halen üretime katkı sağlamaya devam etmektedir. Otelimiz mutfaklarında, Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı Eğitimden faydalanan öğenciler ve Özel Eğitim Kurumları için merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde toplam 46 okula günlük 1973 öğün ücretsiz yemek hizmeti sunulmaktadır. Okulumuza bağlı Uygulama Oteli döner sermaye işletmesi 2022 yılı toplam cirosu 8.320.286,77 TL olup, bu anlamda, Karesi İlçesinde ilk sırada,  Balıkesir il geneli bakanlığımıza bağlı tüm Döner Sermaye işletmeleri arasında 2. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atmış, şehrimizin ve ülkemizin üretimine, hizmet sektörüne bakanlık politikaları doğrultusunda büyük katkı sağlamıştır. 

Bu anlamda okulumuz ve uygulama otelemizde katkı sağlayan, öğrenci, usta öğretici, yardımcı personel, öğretmen ve yönetimde görev alan tüm idarecilerimize ve tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)