Usta Öğretici Başvuruları Başlıyor

 

 

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında görevlendirilecek Ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden alınacaktır. Başvurunuzun onaylanabilmesi için sisteme yüklenecek evrakların eksiksiz ve okunabilir olmasına dikkat ediniz. Başvuru yaparken, başvuru yaptığınız alan ile mezun olduğunuz alanların tutarlı olmasına dikkat ediniz. Bu konuda hangi kurs programına, hangi alan mezunlarının başvuru yapabileceğini öğrenmek için https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx sayfasına girerek program içeriğini indiriniz ve eğitici niteliklerinin size uygun olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Aksi halde başvurularınız reddedilebilir ya da eksik puan alabilirsiniz.

 

BAŞVURU AŞAMALARI

1. e-yaygin.meb.gov.tr sistemine e-devlet şifreniz ile giriş yapınız. Başvurular/Usta Öğretici Başvurusu menüsünden  Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formunda istenilen belgelerin asıllarının pdf ya da jpeg uzantılı halini sisteme yükleyerek ve sistem üzerindeki yönergeleri tamamlayarak başvurunuzu tamamlayınız.
(Başvuru adımlarını eksiksiz olarak tamamlamanız için hazırlamış olduğumuz videoya bu sayfanın altında erişebilirsiniz.)

2. e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden başvurusunu tamamlayanların başvuruları, kurum müdürlüğümüz tarafından onaylanacak ya da eksikler belirtilerek reddedilecektir. Kurum müdürlüğü tarafından başvurusu reddedilen ücretli usta öğretici adaylarının başvuruları işleme alınmayacaktır. 

3. Bu nedenle e-yaygin.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru onay durumunuzu sık sık kontrol ederek reddedilen başvuru ya da sisteme yüklenen evraklarınız için, reddedilme nedeninde yazan talimatlar doğrultusunda gerekli düzeltmeleri yapmanız gerekmektedir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması açısından başvuru yapan adayların mutlaka 01 - 31 Ağustos tarihleri arasında başvuru onay durumlarını sistem üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

4. 01 – 10 Eylül 2023 tarihleri arasında başvurular kurumumuzca değerlendirilecektir.

5. Taslak listeler 15 Eylül 2023 tarihinde kurumumuz internet sitesinde yayınlanacaktır.

6. 16 – 20 Eylül 2023 tarihleri arasında taslak listelere itirazlar alınacaktır.

7. 21 Eylül 2022 tarihinde Kurumumuz internet sitesi https://kilimlihem.meb.k12.tr/ ve sosyal medya hesapları ile müdürlüğümüz binasında, sıralamalar ilan edilecek ve görevlendirmeler ilan edilen sıralamalara göre yapılacaktır. Ayrıca başvurusu onaylanan adaylar 21 Eylül 2023 tarihinden itibaren e-yaygin.meb.gov.tr sisteminde Başvurular/Usta Öğretici Başvurusu/Başvuruyu Tamamlayın menüsünden sıralamalarını görüntüleyebilecektir.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1. Görevlendirme esnasında Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formu ile belirtilen belgelerin asılları ile fotokopilerinin onaylatılmak üzere kurum müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

2. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyen adaylar belgeleri yeniden yüklemeden her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır. 

3. E-yaygın sistemi üzerinden yapılan başvurular ön başvuru niteliğindedir. Görev verildiğinde kurumumuza getirilmesi gereken evraklarda eksiklik veya yanlış bilgi olması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.

4. Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. Bu sıralama dikkate alınarak kurslarımız 01 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.

5. Oryantasyon eğitimi belgesi olmayanların başvuru esnasında bu durumu belirtmeleri gerekmektedir. (Oryantasyon eğitimi olmayanlara yönelik açılacak oryantasyon eğitimine kayıtları yapılacaktır.)

6. Kurumumuz kadrolu öğretmenleri hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlarda ki kamu görevlileri ve emekli olanların başvuruları, e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekmektedir. Evrak teslimi yapılmayacak olup, görevlendirme yapıldığında belgeler istenilecektir.

GEREKLİ BELGELER (Görev verildikten sonra istenecektir.)

1. Başvuru Formu ( Kurumumuzdan temin edilecektir.) 

2. Diploma ( Branşı ile ilgili ) varsa Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik, Yeterlilik Belgesi veya Antrenörlük(Vizesi alınmış) belgesinin Aslı ve Fotokopisi,

3. Sabıka Kayıt Belgesi, (Son 6 Ay İçerisinde e devletten alınmış olması gerekmektedir.) 

4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

5. Sağlık Raporu, (Son 6 Ay İçerisinde aile hekimi veya hastaneden alınmış olması gerekmektedir.)

6. 1 adet Fotoğraf, 

7. Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı Tespiti - SGK Uzun Vade Hizmet Dökümü Belgesi,      (e-devletten barkotlu branşınızla ilgili çalıştığınız kurumları gösterir belge olarak alınacaktır.)

8. Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi, ( Belgeniz yok ise Halk Eğitimi Merkezine başvuru yapınız.)(Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan istenilmeyecektir)

9. Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge, (Askerlik çağında olan erkek usta öğretici adayları için) 

10. İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Varsa) 

11. Hijyen Eğitimi Sertifikası (Güzellik ve saç bakımı alanında başvuruda bulunanlardan istenilecektir.)

12. Örgün Eğitim Kurumları ile diğer resmi kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin getireceği evraklar;

 a) Başvuru Formu( Kurumumuzdan )

        b) Görev Yeri Belgesi

        c) Diploma

        d) Oryantasyon Belgesi ( Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi alanlardan İstenilmemektedir.)

 e) Var ise ( Antrenörlük, Sertifika...gibi )

Başvurularınızın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Kilimli Kilimli Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)