Usta Öğretici Başvuruları Başladı

       2023 / 2024 eğitim öğretim yılında kurumumuzda görev almak isteyen kadrolu (MEB personeli-kamu personeli- yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri) - ücretli usta öğretici ve emekli ücretli usta öğretici başvuru ilanıdır.

       2023/2024 eğitim öğretim yılında açılacak kurslarda görev alabilmek için 1-31 Ağustos tarihleri arasında e-yaygın.meb.gov.tr adresi üzerinden usta  öğretici başvurları alınacaktır.

      11 Nisan 2018 tarihli Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda kurumumuza 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici başvuru değerlendirme formuna esas belgeler ile kadrosuz  ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır.

      Başvuru işlemleri aşağıda belirtilen başvuru takvimi doğrultusunda ve aşağıda belirtilen başvuru belgeleri ile açıklamalar doğrultusunda E-DEVLET şifresi ile e-yaygın  ( https://e-yaygin.meb.gov.tr ) sistemi üzerinden bizzat yapılacaktır. 

       

ONLİNE E-DEVLET ÜZERİNDEN E-YAYGIN SİSTEMİNE BAŞVURULARIN ALINMASI

1 AĞUSTOS 2023 – 31 AĞUSTOS 2023 SAAT 23:59 ’A KADAR

BAŞVURU EVRAKLARININ KURUMUMUZCA ONAYLANMASI

1AĞUSTOS 2023 - 5 EYLÜL 2023

TASLAK SIRALAMANIN YAYINLANMASI

6 EYLÜL 2023

İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

 7-8 EYLÜL 2023

SIRALAMANIN İLANI

14 EYLÜL

GÖREVLENDİRMELERİN YAPILMASI

18 EYLÜL 2023- 1 EKİM 2023

KURSLARIN BAŞLATILMASI

2 EKİM 2023 PAZARTESİ

 NOT : Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlardaki kamu görevlileri, emekli olanların başvuruları E-devlet şifresi ile Milli Eğitim Bakanlığı  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-YAYGIN ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden yapılması gerekmektedir. 

     

Ö N E M L İ   D U Y U R U L A R

 1-Eğitmenler, “e-yaygın” sistemine T.C. kimlik numaraları ve -e DEVLET şifreleri ile giriş yapabileceklerdir. Başvurular ‘‘e- yaygın Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları” ekranı üzerinden yapılacaktır.

 2-Başvuruların “ONAY İŞLEMİ” ise kurumun yetkilileri tarafından; Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerinden yapılacaktır.

 3-Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde “e -yaygın” sistemine yüklenilmesi gerekmektedir.

 4-Yüklenen belgeler asılları ile birlikte 1 Ağustos 2023 ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında kuruma ibraz edilecektir. Belgelerin asılları görüldükten sonra ilgiliye verilecektir.

 5-E-yaygın sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yükleyen eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp REDDEDİLECEKTİR.

 6-Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ) “e- yaygın” sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Kürtün Kürtün Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)