Usta Öğretici Alımı

Okulumuz uygulama birimi, Uygulama Oteline ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Servis departmanına 1, Kat Hizmetleri departmanına 1 , Ön Büro(Resepsiyon) 2 olmak üzere Kadrosuz Usta Öğretici alımı yapılacaktır.

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

A- GENEL ŞARTLAR

1.    Türk vatandaşı olmak.

2.    18 yaşından küçük olmamak.

3.    Kamu haklarından mahrum bulunmamak. (Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile; devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, ihtilas, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak)

4.    Eylemli askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

5.    Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak.

B- ÖZEL ŞARTLAR

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak ve Servis Dalları ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Kat Hizmetleri ve Ön Büro Dalları Usta Öğreticilikleri için;

1.    Otelcilik ve Turizm Alanında eğitim veren en az lise veya dengi okullardan mezun olmak veya Yiyecek ve İçecek, Konaklama ve Seyahat alanlarında ustalık belgesine sahip olmak.

2.     İlkokul ve ortaokul mezunlarının ustalık alanlarında en az 11 yıl, ortaöğretim (lise) veya yükseköğrenim kurumlarından mezun olanların da en az 4 yıl ustalık alanlarında başarılı bir şekilde çalışmış olduklarını belgelendirmeleri gerekmektedir. Ancak göreve başlamada öncelik yükseköğrenim ve sonra ortaöğretim (lise) mezunlarına verilecektir. İhtiyaç olması halinde İlkokul ve ortaokul mezunları da değerlendirmeye alınacak ancak İlgi Yönetmelik gereği İlkokul mezunları için Bakanlıktan ve Ortaokul mezunları için Valilikten gerekli izin alındıktan sonra görevlerine başlayacaklardır.

3.    Eğitim ve öğretim görevini başarı ile yapabilmesini sağlayacak eğitim formasyonu kazandırmak amacı ile programı Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanacak bir kursu (Usta Öğreticilik) başarı ile bitirmiş olmaları, (Öğretmen yetiştiren bir okulu bitirmiş veya eğitim kurumlarından en az iki yıl öğretmenlik yapmış olanlar ile süresi en fazla üç ay olan eğitim faaliyetlerinde görevlendirileceklerde bu şart aranmaz.) Ancak Bu formasyon (Usta öğreticilik) sözleşme yapıldıktan sonra da Millî Eğitim Bakanlığınca verilebileceğinden, başvuru esnasında Meslek Eğitim Merkezlerine veya Halk Eğitim Merkezlerine usta öğreticilik belgesi için başvuru yapıldığının belgelendirilmesi yeterli olacak olup, göreve başlatılmadan önce mutlaka usta öğreticilik belgesinin alınması gerekmektedir.

4.    4- Özgeçmiş Belgesi (CV). Bu şartları taşıyan adaylar sınava katılma hakkı kazanacaktır. Sınav sonucunda başarılı olan Usta öğreticiler ek ders görevi verilmesi yoluyla görevlendirilecek olup kendilerine 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda belirtilen miktarda ek ders görevi verilecektir. Uzman ve usta öğreticilerden belirtilen şartları taşımadıkları, sözleşme hükümlerine uymadıkları ve görevlerinde başarısız oldukları kurum müdürlüğünce tespit edilenlerin, sözleşmeleri tek taraflı olarak feshedilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1-Nüfüs Cüzdanı Fotokopisi

2-Alanında Lise veya Yüksek Öğrenim Kurumundan mezun olduğuna dair Öğrenim Belgesi

3-Alanında ilgili sektör deneyimine sahip olduğunu gösterir belge

4-Savcılıktan alınacak sabıkasızlık kaydı (Son altı ay içinde alınmış)

5-Fotoğraf 4 adet

6-Erkekler için askerlik hizmetini yapmış veya ertelemiş olduğunu gösterir belge

7-Usta Öğreticilik Belgesi

3-

Usta öğretici alımı için yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılacaktır. Yazılı sınavın %50 si ve Uygulama sınavının %50 si alınarak sınav puanı oluşturulacaktır. Sınav geçme notu 50 olarak belirlenmiştir.

4-

Yazılı Sınav

Uygulama sınavı

Usta Öğreticilik Alanı

26/10/2023 Saat: 09:30-10:30

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Nizip Maruf Marufoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)