Usta Öğretici Alımı

ADIYAMAN PERRE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ UYGULAMA OTELİNE EKDERS GÖREVİ KARŞILIĞI USTA ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRİLECEKTİR

 

 

Okulun Uygulama Otelinde, okulun öğrencilerinin işletmede beceri eğitim faaliyetlerini yürütmek için Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Kat Hizmetlerinde 8 (Sekiz); Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Hizmetinde 8 (Sekiz), Mutfak Hizmetinde 6 (Altı), Fırın Hizmetinde 5 (Beş) olmak üzere toplamda haftada 40 saat ek ders görevi karşılığında 27 usta öğretici görevlendirmesi yapılacaktır.

 

 

 

BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

 

Başvuru Tarihleri      :   31/07/2023 - 06/08/2023 tarihleri arasında Okul Müdürlüğüne 

 

Yazılı Sınav Tarihi    :   08.08.2023   Saat: 10:00 (Okul Binasında)

 

Uygulama Sınavı (Yiyecek ve İçecek Alanı) : 09.08.2023 Saat 09:00-17:00 (Uygulama Otelinde)

 

Uygulama Sınavı (Konaklama ve Seyahat Alanı) : 09.08.2023 Saat 09:00-17:00 (Uygulama Otelinde)

 

Sonuçların İlanı : 10.08.2023  Saat 17:00

 

 

 

USTA ÖĞRETİCİ ALIMINDA ARANAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

 

A -GENEL ŞARTLAR :

 

1-Türk vatandaşı olmak. (Yabancı uyruklu uzmanlar Bakanlar Kurulu Kararı ile görevlendirilebilirler.)

 

2-18 yaşından küçük olmamak ve 65 Yaşından büyük olmamak

 

3-Kamu haklarından mahrum bulunmamak. (Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.)

 

4-Erkek adaylarda eylemli askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

 

5-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile ilgili engeli bulunmamak.

 

B - ÖZEL ŞARTLAR :

 

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Kat Hizmetleri; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Hizmeti, Mutfak Hizmeti ve Fırın Hizmetinde ek ders karşılığı görevlendirilecek usta öğreticiler için:

 

1-En az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olmak; ancak yeteri kadar başvuru olmaması halinde ilkokul ve ortaokul mezunu olanlarında da başvuru yapabilir. (Ancak göreve başlamada öncelik yükseköğrenim ve sonra ortaöğretim (lise) mezunlarına verilecektir. İhtiyaç olması halinde İlkokul ve ortaokul mezunları da değerlendirmeye alınacak; ancak İlgi Yönetmelik gereği İlkokul mezunları için Bakanlıktan ve Ortaokul mezunları için Valilikten gerekli izin alınması halinde görevlerine başlayacaklardır.)

 

2-Başvuru yaptıkları alanda ustalık belgesine veya ustalık belgesine eşdeğer mezuniyet belgesine sahip olmak,

 

3- İlkokul ve ortaokul mezunlarının ustalık alanlarında en az 11 yıl, ortaöğretim (lise)  veya yükseköğrenim kurumlarından mezun olanların da en az 4 yıl ustalık alanlarında başarılı bir şekilde çalışmış olduklarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

 

4- Eğitim ve öğretim görevini başarı ile yapabilmesini sağlayacak eğitim formasyonu kazandırmak amacı ile programı Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanacak bir kursu (Usta Öğreticilik) başarı ile bitirmiş olmaları, (Öğretmen yetiştiren bir okulu bitirmiş veya eğitim kurumlarından en az iki yıl öğretmenlik yapmış olanlar ile süresi en fazla üç ay olan eğitim faaliyetlerinde görevlendirileceklerde bu şart aranmaz.)

 

5-  Özgeçmiş Belgesi (CV).

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Merkez Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)