Uşak Özel Eğitim Uygulama Okulu "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" Projesinde Pilot Okul Seçildi

Uşak'ta ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim hizmeti sunulan Uşak Özel Eğitim Uygulama Okulu (I-II-III. Kademe)  "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" projesinde, Uşak'ta pilot okul olarak seçildi. Proje kapsamında okulun öğretmen ve öğrencileri "Spor Yap, Hareket Et, Sağlıklı Yaşa" sloganıyla düzenli olarak sportif faaliyetler yapmaktadır.

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programı, Bakanlığımız tarafından okul öncesinden ortaöğretime kadar çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerinin en iyi şekilde sağlanması için Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayelerinde başlatıldı. Ulusal ve uluslararası standart ve şartlara göre güvenilir gıdaya erişim süreçlerinin yönetilmesi amacı ile çocuklarımıza güvenilir ve kaliteli gıda servis edilen ortamların geliştirilmesi, öğrenci, öğretmen, veli ve diğer paydaşların katılımı ile programın etkinliğinin artırılması, sunulan şartların sürekliğinin sağlanması ve geliştirilmesi, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasının teşvik edilmesi, obezite ile mücadele, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığın artırılması yönünde faaliyetler planlanmaktadır.

Bu kapsamda, Uşak Özel Eğitim Uygulama Okulu özel eğitim ihtiyacı olan öğrencileri, velileri ve öğretmenlerine yönelik sağlıklı beslenme kültürü oluşmasının sağlanması, öğrencilerin fiziksel aktivitelere teşvik edilmesi, öğrencilerin ve velilerin gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirilmesi, okulda gıda güvenliği ve kalitesinin arttırılması, beslenme ve fiziksel aktivite ortamlarının iyileştirilmesi, öğrencilerin geleneksel tatlarla tanıştırılması ve gıda israfını önlemek amaçları ile çalışmalar devam etmektedir.

Bu çalışmanın yanında Genel Müdürlüğümüz tarafından özel eğitim okullarımıza kazandırılan beceri uygulama alanlarının aktif ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla okulun öğretmenlerine yönelik duyu ve hareket geliştirme uygulama alanında bulunan malzemelerin özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde etkin ve etkili kullanımına ilişkin teorik ve uygulamalı olarak hizmet içi eğitimler verildi.

 

Okulda yapılan tüm faaliyetler okul web sitesinde ve okula ait sosyal medya hesaplarında paylaşılmaktadır.

https://orgm.meb.gov.tr/www/usak-ozel-egitim-uygulama-okulu-okulumda-saglikli-besleniyorum-projesinde-pilot-okul-secildi/icerik/2678

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Uşak Merkez Uşak Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)