Üniversiteden Okulumuza Ziyaret

                Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile İşbirliği Protokolü Kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Coğrfaya Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. SEDAT BENEK Bizleri  Kırmayarak Okulumuzu Ziyaret Ettikler.

Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Esin; öğrencilerimize Prof. Dr. Sedat BENEK hakkında kısa bilgi verdi.

                  Şanlıurfa iline bağlı Hilvan ilçesinin Hoşin köyünde 1971'de doğan Sedat Benek, Uludağ Üniversitesi'nde Coğrafya Bölümü'nde lisans (1994), Harran Üniversitesi'nde Yüksek Lisans (1998) ve Ankara Üniversitesi'nde ise doktorasını (2005) tamamladı. Halen Harran Üniversite Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nde öğretim üyesi (Prof. Dr.) olarak çalışan Benek'ın bölgesel kalkınma, sürdürülebilir kırsal kalkınma, sosyo-ekonomik, sınır, göç ve entegrasyon alanında 30'dan fazla yürütücülüğünü yaptığı bölgesel, ulusal ve uluslararası projesi ve 80 civarında yayınlanmış yayını bulunmaktadır. Ayrıca, Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu RTV Programı bölümünde Film Yapımı dersini veren Benek, 20 yılı aşkındır çok sayıda kısa, orta ve uzun metraj filmde/belgeselde yönetmen/senarist/yapımcı olarak görev yapmıştır.

               Prof. Dr. Sedat BENEK; kendisine ait " Harran Ekolü El Battani" (2022 Yapımı) belgesel filmini öğrencilerimizle izledikten sonra  Bilim ve Bilim Tarihi hakkında güzel bir söyleşi yaptı. Öğrencilerimizin sorularını aldı. Kendisne çok teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Haliliye Çeaş Şanlıurfa Anadolu Lisesi

Kaynak:https://ceasanadolulisesi.meb.k12.tr/icerikler/universiteden-okulumuza-ziyaret_13560734.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)