Üniversite Tanıtım Gezisi

Okulumuz mesleki tanıtım rehberlik çalışmaları kapsamında, 10 Kasım 2022 Perşembe günü 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik İstinye Üniversitesi'ne gezi düzenlendi.

Öğretmenlerimiz eşliğinde düzenlenen geziye tüm 11. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencileri katıldı. 

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planları yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırdığına, böylelikle bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.

Amacımız; üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimizin, hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek, motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında, tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmaktır. 

Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz bölümler hakkında bilgi aldılar, okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar ve genel havasını teneffüs ettiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bağcılar Şehit Ramazan Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)