Üniversite Başvuruları (Ygs Başvuruları)

ÜNİVERSİTE BAŞVURULARI 

YGS Başvuru Tarihleri; 06.01.2016 -20.01.2016

ÖNEML UYARI: "SINAVSIZ GEÇİŞ" HAKKINDAN YARARLANABİLMEK İÇİN  YGS MÜRACATI YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. ************

 

ÖSYM Sınav Takvimi için Tıklayınız.

2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu

Alan/Dal Dönüşüm Tablosu

 

ÖSYM BASIN DUYURUSU
(5 Ocak 2016)

2016 ÖSYS Başvuruları

 

2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular, 6-20 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 20 Ocak 2016 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir.

 

DİKKAT!  Ücret ödeme için son gün 21 Ocak 2016 tarihidir.

 

2016-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır:

 

1)      Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme girilmesi  (Başvuru işlemi)

2)      Sınav/sınavsız geçiş ücretinin yatırılması (Başvurunun tamamlanması)

 

2016-ÖSYS başvuru işlemlerinde:

1)      Başvuru işlemi yapıldıktan sonra sınav/sınavsız geçiş ücreti yatırılacaktır. Başvurusunu bir başvuru merkezinden veya ÖSYM’nin internet adresinden bireysel olarak yapan adaylar, daha sonra kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda başvuru süresi içinde sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

2)      Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı  bir ortaöğretim kurumdan mezun olanların/olacakların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine  aktarılacak, adaylar bu bilgilerini başvuru ekranında görebileceklerdir.

3)      MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunanların eğitim bilgileri, MEB e-okul verilerine uyumlu olması amacıyla ekte yer alan Alan/Dal Dönüşüm Tablosu doğrultusunda güncellenmiştir.

 

Başvuruların yapılması:

-          Bir ortaöğretim kurumunda eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylardan kendi okulu başvuru merkezi olanlar, başvurularını kendi okullarından yapacaklardır. 

 

-          ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacaktır.

 

-          Diğer tüm adaylar (kendi okulu başvuru merkezi olmayan son sınıf öğrencileri, açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan/var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar), başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan ekte listesi bulunan başvuru merkezlerinin herhangi birinden yapacaklardır.

 

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

 

Eğitim bilgisi: 2008 yılı ve sonrasında MEB´e bağlı bir ortaöğretim kurumdan mezun olanlar ile daha önce yapılan ÖSYS sınavlarına başvuru yapmış adayların Eğitim Bilgileri ÖSYM sisteminde bulunmaktadır. Bu bilgiler, başvuruda başvuru ekranına yansıtılacaktır.

 

MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunan adayların bu bilgileri, 2016-ÖSYS başvuru ekranına yansıtılacaktır.

 

Bu bilgilerinde güncelleme gereken adaylardan;

 

-          Son sınıf öğrencileri kendi okullarına,

-          Mezun adaylar İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Akhisar Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://akhisareml.meb.k12.tr/icerikler/universite-basvurulari-ygs-basvurulari_2299832.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)