Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Alan Keyifli Okul Atölyem 2 Etwinning Projemiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sitesinde Yayınlandı.

Keyifli Okul Atölyem 2 projesi 2023 Eğitim Vizyonu ışığında Tasarım ve Beceri Atölyeleri baz alınarak oluşturulan 6 atölye ve her atölyede 3 faaliyet olacak şekilde yürütülen proje, öğrencilerin sosyal ve kültürel becerilerini geliştirirken onları gerçek hayata hazırlamayı amaçlamaktadır.

 

Çağın gerektirdiği becerilere sahip, bilime meraklı, analitik düşünebilen ve problem çözme becerisine sahip, insanlığa faydalı, ahlaklı ve duyarlı bireyler yetiştirmek projenin hedefi olduğunu belirten Sungurlu Mustafa Kemal İlkokulu Öğretmeni Diyarhan Murat Yılmaz, Erzurum merkezli olarak başlatılan Keyifli Okul Atölyem 2 e-Twinning projesi kapsamında 37 il ve 3 ülkeden yaklaşık 5 bin ilkokul öğrencisi, çeşitli sanat atölyelerinde kodlama, drama, müzik, zeka oyunları ve taş boyama gibi faaliyetlerle geleceğe hazırlanıyor.

 

37 il ile Arnavutluk, Romanya ve Azerbaycan'dan öğretmenlerle haftanın belirli günü sınıflarda oluşturulan atölyelerde yurt dışındaki proje ortaklarıyla internet üzerinden aynı anda çeşitli projeler yapılıyor. Öğrenciler bu yıl ise Pandemi sürecinden dolayı her yıl yaptıkları proje sergisi yapamamalarının üzüntüsünü yaşıyor.Öğrenciler bu süreçte yapamadıkları sergi yerine Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'a yazdıkları mektuplarla ona olan duygularını anlattılar.

 

Sungurlu ziyaretinde İL MEM SARI' ya Keyifli Okul Atölyem projesinin ürünü, eğitsel etkinliklerin yer aldığı kitap hediye edildi. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan SARI " Okullarımızdaki eğitim öğretim faaliyetlerini farklı kılan, monoton bir yapıya sahip olmayan sistemler öğrencinin hem kişilik algısında, hem eğitim algısında hem de sosyal algısında çok büyük farklılıklar katmakta.

 

Öğrencilerimizin yaparak, deneyerek, yaşayarak öğrenmesi kalıcı öğrenme adına büyük önem arz etmekte. İnşallah ilimizde öğrencilerimize katkı sunacak, onları üretken nesle yönlendirecek olan daha güzel projeler ile hizmet edeceğiz. Projede emeği geçen öğretmen, idareci ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Sungurlu Mustafa Kemal İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)