Ülkemizde İlk Kez Halk Eğitimi Merkezimizde Açılan Barista Kursumuz Başarı İle Tamamlandı

Gelişen dünyamızda ortaya çıkan yeni mesleklerden birisi olan “Barista” konusunda eğitimli bireyler yetiştirmek için açtığımız Barista Kursumuzu başarı ile tamamladık. Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Değişen ve dönüşen dünyamızda zaman içerisinde toplumun ihtiyaçlarına göre bazı meslekler yok olurken yerine yeni yeni meslekler doğmaktadır. Günümüzde yeni doğan mesleklerden birisi de barista mesleğidir. Barista, kahve dükkanlarında, profesyonel kahve ekipmanlarıyla kahve hazırlamak ve sunmakla görevli kişiye verilen isimdir.

Milli Eğitim Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan 159 ders saatinde oluşan Barista kursu ülkemizde ilk kez Seferihisar Atatürk Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulumuzda açılmıştır. İlçemizin yanı sıra ilimizdeki değişik ilçelerden kursumuza katılan 20 kursiyer kursumuza katılmış ve  kursumuzu başarı ile tamamlamıştır. Hem teorik hem de uygulama eğitimi verdiğimiz kursumuzu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizin sertifikalarını tören ile kendilerine takdim ettik. Çağımızın yıldızı parlayan meslekler arasında yer alan Barista konusunda yetiştirdiğimiz 20 kursiyerimize yeni başlayacakları iş hayatlarında başarılar dileriz.

Halk eğitimi merkezi olarak ülkemizdeki istihdama katkı sağlamak, iş arayanlara meslek ve iş kazandırmak için açtığımız meslek kurslarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızca hazırlanan dört bin civarındaki kursumuzla halkımıza kaliteli eğitim hizmeti verme çalışmalarımız yaz – kış, ilkbahar – sonbahar, hafta içi – hafta sonu, sabah – öğlen – akşam yılın 365 gününde devam etmektedir.

Bu bağlamda halk eğitimi merkezimizdeki kurslarımız ile ilgili bilgi sahibi olmak ve kendinizi geliştirmek istiyorsanız sizi halk eğitimi merkezimize davet ediyoruz. Yaşınız, işiniz ve yaşadığınız yer neresi olursa olsun halk eğitimi merkezimizde size uygun kurslarımızın olduğunu hatırlatmak isteriz. Gelin birlikte konuşalım, sizin için en iyi kursu belirleyip size eğitim hizmeti vermeye başlayalım.

Seferihisar Atatürk Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Seferihisar Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)