Ülkemiz Genelinde 3 Günlük Milli Yas İlan Edilmiştir

İsrail tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla İlgi Karar ile Ülkemizde üç gün süreyle millî yas ilan edilmiş; bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür.

Gazze başta olmak üzere Filistin’e yönelik İsrail tarafından başlatılan yeni saldırılar ve hastanenin vurulmasıyla tırmanan insânî dramda, kadınlar ve masum çocuklar ile orada tedavi gören yaralılara uygulanan şiddet tüm insanlığın vicdanını yaralamıştır.

Bütün çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması; her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir alınması temel insânî sorumluluklarımızdandır.

Bu nedenle; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda hayatını kaybedenler ve özellikle çocuklar için okulumuzda 20 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleştirilen bayrak törenlerinde 1 (bir) dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya 27 Aralık Lions Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)