Tuz Terapi Merkezi ve Tuz Mağarası Gezisi

2023-2024 eğitim- öğretim yarı yılı tatil öncesi dönem sonu sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizle Tuzluca Tuz Terapi Merkezi gezisi düzenlendi.

   Okulumuz,Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen “Dönem Sonu Faaliyet Haftası“kapsamında çeşitli aktivitelere imza atmıştır. Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk defa uygulanan program,öğrencilerimizin sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Biz okul idarecileri ve öğretmenleri olarak program sürecinin en başından büyük bir özveriyle planımızı yapıp her güne farklı ve güzel etkinlikler düzenleyerek öğrencilerimizi her açıdan geliştirmeye çalıştık. Etkinliklerle dolu bir haftanın sonucunda gerek öğrencilerimizden gerekse velilerden çok olumlu dönütler aldık. Süreç içerisinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler“kitap okuma saatleri, münazara, geleneksel oyunlarımız, çeşitli spor turnuvaları, bilgi yarışması ve gezi“olmuştur.

    Gezi programı kapsamında yöremizin gözde turistik mekanı olan “Tuz Mağaraları ve Tuz Terapi Merkezi“ne okulumuzda eğitim gören tüm öğrencilerimizin katılımını sağlayıp onları son derece mutlu eden bir etkinliği hayata geçirmiş olduk. Okulumuz yatılı eğitim veren bir kurum olması sebebiyle öğrencilerimizin hepsi ilçe merkezine çok uzak olan köylerden gelmekteler. Eğitim görmekte olan öğrencilerimizin çoğu ilçe merkezine bile çok nadiren inen, yöremizin birçok güzelliğini şimdiye kadar hiç görmemiş olan çocuklardır. Bizler de bu durumu göz önünde bulundurarak Tuz Mağaraları ve Tuz Terapi Merkezi’ne gezi düzenleyip onlara güzel bir sürpriz yapmak istedik. Nihayetinde de amacımıza ulaşmış olduk. Bakanlığımızca hayata geçirilen “Dönem Sonu Faaliyet Haftası“ kapsamında düzenlediğimiz gezi programı öğrencilerimize sosyal ve kültürel açıdan büyük katkı sağlamıştır. Geziden döndükten sonra öğrencilerimiz; kendilerini çok mutlu hissettiklerini, ilk defa orayı görüp mağara hakkında güzel bilgiler edindiklerini ve ikinci dönem için kendilerini şimdiden hazır hissettiklerini belirtmişlerdir.

   Okulumuz Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu idaresi ve öğretmenleri olarak bu tarz etkinlikleri, öğrencilere her anlamda katkı sağladığını gözlemlediğimiz için daha sık yapmayı planlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen “Dönem Sonu Faaliyet Haftası“ tüm Türkiye’de olduğu gibi bizim okulumuzda da son derece başarıyla uygulanmış ve hedeflenen amaca ulaşılmıştır.

 

 

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Iğdır Tuzluca Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)