Tutum,yatırım ve Türk Malları Haftası

12-18 Aralık tarihleri arasında Tutum,Yatırım ve Türk Malları okulumuz sınıflarında öğrenci velierinin katılımyla kutlandı.

TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI KUTLU OLSUN

Yurdumuz cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir ülke idi. Yurdumuzun her köşesi çok büyük zararlar görmüştü. Ellerinde bir şeyleri kalmayan halk yoksulluk içerisinde kıvranıyordu. Atatürk bu duruma çok üzülüyor ve bu durumdaki halka bir şeyler vermek istiyordu.

Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde T.B.M.M.’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı.12 Aralığı kapsayan hafta “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır. 

 

Okulumuzda bu yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında  “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” sınıf sınıf ve velilerin de katılımyla kutlandı.Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere Tutumlu olmanın ve yatırm yapmanın yerli malı kullanmanın önemi anlatıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Cumhuriyet İlkokulu

Kaynak:https://cumhuriyetio58.meb.k12.tr/icerikler/tutumyatirim-ve-turk-mallari-haftasi_2279811.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)