Tut Elimi Mavi Gezegenim

TUT ELİMİ MAVİ GEZEGENİM

Okulumuz 3/A Sınıf Öğretmeni Sibel KARA ve İngilizce Öğretmeni Miray IŞIK AYHAN tarafından "Tut Elimi Mavi Gezegenim" adlı eTwinning Projesi başlatıldı.

Okulumuz 3/A Sınıf Öğretmeni Sibel KARA ve İngilizce Öğretmeni Miray IŞIK AYHAN tarafından "Tut Elimi Mavi Gezegenim" adlı eTwinning Projesi başlatıldı.

Ülkemizin farklı illerinden ve Romanya'dan ortakları bulunan ve kürsel ısınma ile iklim değişikliği konularına dikkat çekmek isteyen öğretmen ve öğrencilerimizin yürüttüğü proje hakkında bilgiler şu şekildedir:

Proje Hakkında: 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği tüm dünyanın en önemli sorunlarından biridir. Çevre sorunları ve çevre kirliliği küresel iklim değişikliğine neden olmakta, bu durum su kaynaklarının tükenmesi, kuraklık, bitki ve hayvan nesillerinin tehlikeye girmesi gibi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Projemizde, gelecek kuşakların küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda bilgi sahibi olması sağlanarak yapılan etkinlikler, kullanılan web2 araçları ve materyallerle kaynakların tasarruflu kullanımı, geri dönüştürebilme, fidan dikimi, tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi vb. olumlu davranışlar geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Hedeflenen Kazanımlar:

1)Öğrencilerde küresel ısınma ve iklim değişikliği hakkında farkındalık yaratmak.

2) Öğrencilerin küresel ısınma ve iklim değişikliği hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olmasını sağlamak.

3) Öğrencilerde çevre duyarlılığı ile ilgili olumlu davranışlar geliştirmek.

4) Öğrencilerin web2 araçlarını tanımasını sağlamak.

Beklenen Sonuçlar: 

Bu proje sonunda öğrenciler yaşanan çevre sorunlarına duyarsız kalmayacak, küresel ısınma ve iklim değişikliği hakkında bilgi sahibi olarak bu konuda olumlu davranış geliştireceklerdir. Etkinliklerle ilgili fotoğraf ve videolar twinspacede paylaşılacaktır. Proje sonunda çalışmaları gösteren bir sergi ve e-book hazırlanacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Abidin Saniye Erçal İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)