Türkülerimiz ve Hikayeleri

"Türkülerimiz ve Hikayeleri" adlı çalışma 20 Mayıs 2022 Cuma günü okulumuz konferans salonunda büyük beğeni ile izlendi.

Müzik çalışmalarını okulumuz Müzik Öğretmeni Şule Oktay'ın, hikayelerini okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nazan Baloğlu'nun hazırladığı "Türkülerimiz ve Hikayeleri" adlı çalışma 20 Mayıs 2022 Cuma günü öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz tarafından büyük beğeni ile izlendi.

"Çarşambayı Sel Aldı , Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Ordunun Dereleri , Yazımı Kışa Çevirdin Leyla'm, Magusa Limanı, Al Yemeni Mor Yemeni, Çayır Çimen Geze Geze, Bu Son Olsun" adlı türkülerimiz ortaya çıkış hikayeleri ile birlikte izleyenlere sunuldu.

Türkülerin sesini duyurmak, türküleri canlandırmak, türkülerimizi ölümsüzleştirmek için en kıymetli mirasımıza sahip çıkalım. Çünkü türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir. Bacıdır,  gurbete gidip dönmeyen  oğuldur, anadır, Anadolu'dur türküler. Düşünmeye,  anlamaya, yürekten kabul etmeye, inanmaya sevk eder türküler. Birlik ve beraberliğimizin barış elçisidir dünden bu güne uzanan yarına ilerleyen.

Türküler yaşasın, dokunuşu eksik kalmasın ruhumuzdan, büyüsü tılsımı hep içimizde olsun ki iyileştirici, birleştirici gücü hep bizimle olsun. 

"Türkülerimiz ve Hikayeleri" adlı çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Gösteriden Kısa Videolar

Açılış Videosu

Çarşambayı Sel Aldı Türküsünün Hikayesi

Çarşambayı Sel Aldı Türküsü

Çayır Çimen Geze Geze Türküsü

Kıbrıs' ın Kızları Al Yemeni Mor Yemeni Türküsü 

Yazımı Kışa Çevirdin Türküsü Hikaye

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)