Türkiye Klavye Şampiyonasına Katıldık.

Kısa adı INTERSTENO (Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu) tarafından organize edilen Türkiye Klavye Şampiyonasına okulumuz dört öğrenci ile katıldı.

                150 okuldan 800’ den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Türkiye İnternet Klavye Şampiyonası sonuçlandı. 9 Şubatta sonuçlanan yarışmada, 17-20 yaş grubunda yarışan öğrencilerimizden 12-B sınıfı öğrencisi Şahin Durmuş EKER Çokdilli katogorisinde Türkçe, İngilizce ve Almanca yazarak Türkiye 10.su, anadil katagorisinde ise 12-A sınıfı öğrencisi Deniz Ural Türkiye 52.si olarak okulumuzu başarı ile temsil etti. 12-A sınıfı öğrencisi Ceren Özmen ve 12-C sınıfı öğrencisi Oğuzcan Bozalacalı da yaşgruplarında ilk ikiyüz arasında yer aldı.

                9 Mart-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında Şahin Durmuş Eker ve Deniz Ural Çokdilli katogorisinde okulumuzu temsil edecek.

 

                Intersteno 1887 yılından bu yana Stenografi, Daktilografi ve Bilgisayar konularında gelişmeleri teşvik amacıyla Kongreler ve Dünya Şampiyonaları organize etme faaliyetlerini sürdürmekte olan, Birleşmiş Milletlere bağlı bir federasyondur. Türkiye 5 Mayıs 1957 tarihinde INTERSTENO’ya katılmış; aynı tarihte Merkez Komitesine de üye olmuştur.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://bilgekagantml.meb.k12.tr/icerikler/turkiye-klavye-sampiyonasina-katildik_1665808.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)