"Türkiye Geçilmez" Temalı Kompozisyon ve Resim Yarışması

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kutlama etkinlikleri kapsamında, "Türkiye Geçilmez" temalı kompozisyon ve resim  yarışması düzenlenecektir. Ortaokul ve lise öğrencileri arası resim ve kompozisyon yarışması yapılacaktır.

  15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Resim ve Kompozisyon Yarışması

 

 

Konusu: "Türkiye Geçilmez"
Yarışma Hakkında

Tarihte olduğu gibi bugün de bu vatana göz diken iç ve dış tehditler bulunmaktadır. Bu nedenle mücadele ruhu içerisinde olmak ve Türkiye'nin neden geçilmez olduğunu iç ve dış kamuoylarına anlatmak bu coğrafya için elzemdir. Kompozisyon ve resim yarışması kapsamında "Türkiye Geçilmez" konsepti üzerinden Türk milletinin 15 Temmuz gecesi milli ve manevi değerlerini, kutsallarını, bayrağını ve namusunu canı pahasına koruduğunun ve bundan sonra da koruyacağının, bir başka deyişle Türkiye'nin geçilemeyeceğinin anlatılması amaçlanmaktadır.

  Yarışması

Amacı:


a.) Çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalığının artırılması,

b.) Geleceğin teminatı olan çocuklara ve öğrencilere, millî, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri kazandırmak,

c.) Öğrencilerde ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olmaları konusunda farkındalık oluşturmak.

 

Uygulamaya İlişkin Açıklamalar:


a. Yarışma koşulları okul müdürlüğü tarafından öğretmen ve öğrencilere duyurulacaktır.

b. Öğrenciler tarafından hazırlanmış olan eserler okul müdürlüklerine teslim edilecektir.

c. Okul müdürlüğünce birinci olan eserler tutanakla onaylanarak ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecektir.

d. Okullardan gelen eserler ilçe milli eğitim müdürlüğünce kurulacak komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak ve dereceye giren eserler belirlenecektir.

 

Resim Yarışması Şartları

 

Konusu: 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten demokrasi, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularının resim olarak ifade edilmesi.

Yarışma Şartları:
a. Resimler kopya olmayacak, özgün çalışma olarak yapılacaktır.

b. Her yarışmacı yarışmaya yalnız bir resimle katılacaktır.

c. Resimler 35×50 cm ölçülerinde resim kâğıdına yapılacaktır.

d. Her türlü resim tekniği ve boya malzemesi serbesttir. (Sulu boya, pastel boya, yağlı boya, kuru boya, guaj boya vb.)

e. Kırışmış ve yıpranmış resimler kabul edilmeyecektir.

f. Resimler, sadece paspartulanarak iki mukavva arasına katlamadan, buruşturmadan ve rulo yapılmadan paketlenip Müdürlüğümüze gönderilecektir.

g. Resmin ön yüzüne kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak ve her yarışmacı eserinin arka yüzüne etiket formatına uygun olarak;  öğrencinin adı soyadı, sınıfı  ile okulun adı, adresi ve telefon numarası yazılacaktır. Etiketsiz eserler kabul edilmeyecektir.

Kompozisyon Yarışması Şartları

 

 

a. Özgün olarak hazırlanmalı, Türkçenin dil ve söyleyiş kurallarına uygun olarak yazılmalıdır.

b. Kompozisyon; bilgisayar ortamında MS Office Word formatında, A4 boyutundaki (21 cm x 29,7 cm) kâğıda, sayfa kenarlarında 2,5 cm boşluk kalacak şekilde, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto karakter büyüklüğü ve 1,5 satır aralıklı olarak yazılacaktır.

c. Kompozisyon A4 (21 cm x 29,7 cm) boyutundaki kâğıtta; en az 1 sayfa, en fazla 5 sayfa olacaktır.

d. Kırışmış ve yıpranmış kağıtlar kabul edilmeyecektir. Her öğrenci yarışmaya sadece bir kompozisyonla katılabilecektir.

e. Kompozisyonun ön yüzüne kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak ve her yarışmacı kompozisyonun arka yüzüne etiket formatına uygun olarak;  öğrencinin adı soyadı, sınıfı  ile okulun adı, adresi ve telefon numarası yazılacaktır. Etiketsiz eserler kabul edilmeyecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Ortaca Şehit Nasuh Aydın Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)